Bucurestii Vechi si Noi

La mulți ani Daniela Minoiu!

11 iunie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Astăzi Teatrul Nottara o sărbătorește pe actrița Daniela Minoiu!

Daniela Minoiu este actriţă a Teatrului Nottara din anul 1997. A absolvit Academia de Teatru şi Film, specializarea arta actorului, ca şefă de promoţie, la clasa profesorului Gelu Colceag. S-a împlinit ca profesionist, fiind absolventă şi a Seminarului Pedagogic Universitar şi a Academiei de Radio şi Televiziune. Dorinţa ei de perfecţionare a determinat-o să urmeze programul de masterat în Intervenţii fundamentale în dezvoltarea personală şi psihoterapie, şi Familie şi societate, în cadrul Facultăţii de Psihologie, promoţia 2010. A participat, de asemenea, la programe de formare în Marea Britanie, Germania, Franţa: sociodramă, dans terapie, art terapie şi teatru dans.

La Teatrul Nottara, datorită pregătirii sale şi a calităţilor de interpretare multiple, capabilă să se plieze pe cerinţele unor roluri comice, cât şi tragice, Daniela Minoiu a lucrat cu regizori importanţi: Petre Bokor, Alexandru Dabija, Alexandru Darie, Alice Barb, Gelu Colceag, Diana Lupescu, Tino Geirun. A interpretat cu dedicare personaje cunoscute, dintre care amintim: Doamna Peachum în Opera de trei parale de Bertolt Brecht, Mirandolina în Hangiţa de Carlo Goldoni, Ţiganca din La ţigănci de Mircea Eliade, Colette din Oscar de Claude Magnier, Prinţesa Maria Bolkonski din Război şi pace de Lev Tolstoi, Isabelle din Doamna nevăzută de Calderon de la Barca, Ingrid din Sărbători fericite de Jean Poiret, Thea din Miresele căpitanului, după Plaut.

Deschiderea şi disponibilitatea de a se dedica cu generozitate meseriei sale a făcut ca actriţa să joace în spectacole ale mai multor teatre din Bucureşti: la Teatrul Naţional a interpretat Ana din Arca lui Noe de Lucian Blaga, în regia lui Gelu Colceag, rol pentru care a primit Premiul pentru debut remarcabil; la Teatrul George Ciprian din Buzău a jucat Contesa Olivia din A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, în regia lui Gelu Colceag; la Teatrul Luni de la Green Hours, la Teatrul Româno-American şi la Teatrul Ion Creangă.

Activitatea sa în film şi televiziune este, de asemenea, de remarcat: Păcală se întoarce, regia: Geo Saizescu, Binecuvântată fii, închisoare!, regia: Nicolae Mărgineanu, Hârtia va fi albastră, regia: Radu Munteanu, dublaj voce Brook Shields – Fratele meu este vampir, Beţia zăpezii, regia: Vali Hotea – TVR, Aerisirea, regia: Silviu Jicman – TVR, Amantul marii doamne Dracula, regia: Constantin Dicu – TVR, Detectivi X, regia: George Dogaru – Prima TV, Narcisa sălbatică – Antena 1, Trăsniţi din NATO – PrimaTV, Fetele marinarului – Antena 1, Nimeni nu-i perfect – Prima TV, prezentator al emisiunii Telemagia – TVRM, prezentator al emisiunii Antologia jocului popular românesc – TVR, prezentator al emisiunii Filoculturali, emisiuni de divertisment la Antena 1.

Dăruirea, răbdarea şi impecabila tehnică pedagogică fac ca Daniela Minoiu să fie un foarte priceput şi îndrăgit profesor de artă dramatică. În urma lucrului cu copii a obţinut următoarele premii:

  • Premiul de excelenţă „Cea mai bună profesoara de teatru pentru copii” pentru rezultate pedagogice remarcabile;
  • Marele Trofeu al Festivalului „5 teatre, 5 licee” – cu Liceul Marin Preda – spectacolul Profa;
  • Marele Trofeu al „Festivalului de teatru pentru copii George Constantin” – O noapte furtunoasă;
  • Marele Trofeu al „Festivalului de teatru pentru copii George Constantin” pentru Apolodor;
  • Marele Premiu al „Festivalului de teatru pentru copii si adolescenti Mark Twain” – Visul;
  • Premiul publicului la „Festivalul de teatru GEFF”, Sanremo, Italia.

Este director artistic la Studioul de Arte Scenice şi Vizuale Center Stage şi director fondator şi profesor al Şcolii de Actorie pentru copii şi adolescenţi MIDACRIS.

Este autor al programei disciplinei Educaţie dramatică pentru ciclurile primar şi gimnaziu, autor şi profesor al programului Modelarea caracterului copilului prin tehnici actoriceşti.

A susţinut ateliere de comunicare şi dezvoltare personală pentru părinţi (Fii copilul copilului tău), organizate de Teatrul Ion Creangă, workshop-uri de stimulare a creativităţii, Oglinda, pentru copii între 3 şi 5 ani, în cadrul proiectului european Small size şi prin intermediul fundaţiei FOC, ateliere de comunicare, socializare şi dezvoltare personală pentru 120 de copii romi din sectorul 5, cu care apoi a realizat şi spectacolul Lucky day, prezentat pe scena ArCuB.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign