Bucurestii Vechi si Noi

Peste 100 de artiști ai Operei Comice la Parada Teatrelor pentru Copii

11 iunie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Cei care au avut norocul să treacă duminică la prânz pe Bulevardul Kiseleff din capitală au fost transportați într-o lume fantastică, încărcată de culoare și voioșie, adică au asistat la Parada Teatrelor pentru Copii organizată cu ocazia Festivalului „Amintiri din copilărie”. Printre participanții la paradă, alături de alte instituții care aduc bucurii celor mici, printre care Teatrul „Ion Creangă” – organizatorul evenimentului sau Circ & Variete Globus și numeroase trupe de cântăreți, dansatori, sportivi, s-a aflat și Opera Comică pentru Copii, cu cel mai mare număr de artiști prezenți. Peste 100 de participanți, soliști vocali, balerini, actori și instrumentiști, alături de copii care se pregătesc la atelierele artistice organizate de teatru au pornit la plimbare pe bulevard, costumați în personaje fantastice.

Din cartea de povești a Operei Comice au coborât eroii din „Răpirea din serai” de Wolfgang Amadeus Mozart și „Flautul fermecat” de același compozitor, chiar și Mozart însuși; Vrăjitoarea, Ciuperca și Iepurele din „Hänsel și Gretel”, operă de Engelbert Humperdinck; Don Pasquale și Norina din „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti; Denise, Măicuțele, Regizorul și Colonelul din opereta „Hapciu în Re Major” („Mam’zelle Nitouche”) de Florimond Hervé. În pași de dans, cu eleganță și grație au sosit la plimbare și balerinii teatrului. Printre ei Don Quijote și scutierul său Sancho Panza, îndrăgostiții Basil și Quiteria, cârciumarul Lorenzo și caraghiosul Camacho, Toreadorul Espado, dansatoarea Mercedes și prietenii lor din baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus, alături de dansatorii ruși din „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski și personaje din baletul „Jack și vrejul de fasole”.

În urma tuturor acestor ființe fermecate îndrăgite de copii la Opera Comică s-au prezentat și câțiva instrumentiști din orchestra teatrului, care au interpretat fragmente muzicale celebre, dar și alți eroi de basm. Printre ei, copiii și părinții i-au putut recunoaște pe Harap Alb și amicii săi din povestea lui Ion Creangă, dar și pe Ivan Turbincă și îngerul său păzitor, pe Cocoș, pe Boier și pe Baba din „Punguța cu doi bani”, toți interpreți în spectacolele de teatru de la cea de-a treia sală a Operei Comice, Sala UnderGrant. Alaiul vesel a fost completat desigur și de alte personaje. Printre acestea flori magice, animale din savană, păsări vrăjite, prințese, prinți și împărați, spre încântarea copiilor veniți la paradă. Ei s-au fotografiat cu artiștii, au mers în marș împreună cu ei, într-o atmosferă de sărbătoare, înconjurați de baloane uriașe de săpun.

Dacă ceilalți participanți la Parada Teatrelor pentru Copii de anul acesta au prezentat personaje dintr-un singur gen de spectacol, fie el teatru dramatic, circ, concert, eveniment sportiv sau dans, Opera Comică a demonstrat că are o ofertă mult mai largă pentru spectatorii săi. Producții de operă, operetă, musical, balet și dans contemporan, spectacole de teatru, ateliere, concerte, lecții deschise, toate se găsesc într-un singur loc, de dimineață până seara, pe Calea Giulești, la numărul 16, la Opera Comică pentru Copii.

 

Iulia Toea Mureșan

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign