Bucurestii Vechi si Noi

Policlinica cu Plată nr. 1, din inima Bucureștiului, e printre cele mai vechi construcții de pe Calea Victoriei, arteră istorică.

14 iunie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

Policlinica cu Plată nr. 1, din inima Bucureștiului, e printre cele mai vechi construcții de pe Calea Victoriei, arteră istorică. Deși fațada i-a fost simplificată după al Doilea Război Mondial, vorbim despre un fost conac de secol 19, cu o grădină foarte generoasă (azi neîngrijită, parțial parcare), așa cum era obiceiul în epocă. Tencuiala căzută pe alocuri scoate la suprafață cărămizile înguste, specifice imobilelor mai vechi de 1890.

Imobilul nu se regăsește în lista monumentelor istorice, așa că după ce a fost lăsat să se degradeze, a fost spoit la parter înainte de weekend-ul de Paște de anul ăsta de angajați zeloși ai Primăriei Capitalei, iar acum e plin de mesh-uri și panouri publicitare (vechi de câțiva ani) extrem de agresive. Aparent nu mai trebuie să intre lumină prin ferestrele clădirii, aceasta devenind o simplă schelă publicitară. Consumerismul și publicitatea sălbatice ale vremurilor noastre versus arhitectura secolului 19 au dus situația fix în direcția greșită: în loc să fie restaurat și redat orașului vechiul conac, el e ascuns în spatele reclamelor și continuă să se degradeze. Cetățenii nu par a avea o problemă cu asta, ca atare nu vor responsabiliza autoritățile să ia măsuri.

Administrația Firea a promis că va face pași spre o Lege a Fațadelor, atât de necesară, dar până acum a reușit doar demersul penibil de a organiza un concurs ignorant pentru cea mai frumoasă fațadă

Tag-uri:
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign