Bucurestii Vechi si Noi

Simplu.

09 iunie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

E din nou scandal la Primăria Capitalei, iar se discută despre accesul cetățenilor la ședințele CGMB. Fix pe speța asta, iată extrase din Hotărârea privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului General al Municipiului București (februarie 2017).

ACCESUL. Accesul la ședințe se face după înregistrarea cu minimum 2 zile înainte de data ședinței la care se dorește participarea. Nu poți intra direct de pe stradă la CGMB. Simplu.

CE S-A ÎNTÂMPLAT? Un grup de oameni a forțat intrarea în sala de ședințe a CGMB pentru a participa la dezbateri. Pentru că aparent nu se înregistraseră în prealabil (ei spun că s-au înregistrat), Poliția Locală i-a oprit. Oamenii au devenit violenți, s-au îmbrâncit cu polițiștii locali, rănindu-i pe 3 dintre ei. În tot acest timp, oamenii furioși, între care și membri OPTAR (Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România), au fost însoțiți de consilieri USR. La fața locului a sosit un echipaj SMURD care să acorde primul ajutor persoanelor rănite. Au fost chemate Poliția națională și Jandarmeria pentru a se aplana conflictul.

SITUAȚIA GENERALĂ. Da, administrația Firea e slabă, stă rău la transparență și nu se concentrează suficient pe problemele reale ale Bucureștiului, am tot spus-o,dar nu prin violență trebuie responsabilizată. E incredibil la ce nivel au ajuns unii care au pierdut alegerile locale, niște alegeri corecte, iar acum fac orice ca să perturbe activitatea unor instituții. Dacă voiau să câștige alegerile, le trebuiau platformă politică credibilă, lider carismatic și un program coerent de administrare a capitalei. Coincidență: timp de un an, de când e Firea primar sau în cele 2 mandate ale lui Oprescu, așa ceva nu s-a întâmplat, dar se întâmplă acum, fix în același timp cu debutul strângerii de semnături pentru referendumul de demitere a lui Firea.

CE E DE FĂCUT?
1. Vrei să participi la ședințele CGMB? Înscrie-te, du-te, impune teme relevante! Reclamă orice abuz (refuzarea accesului, etc.)
2. Vrei alegerea primarilor în 2 tururi? Pune presiune pe Parlament să schimbe Legea Administrației Publice Locale!
3. Îți plac democrația și statul de drept? Respectă rezultatul unor alegeri democratice și responsabilizează administrația orașului pe căi non-violente.

Dorim o administrație publică eficientă, transparentă, care să servească adevăratele priorități ale bucureștenilor. Nu se va întâmpla nimic bun dacă se folosește violența pentru a da buzna peste CGMB. Asta-i administrația aleasă de cei care s-au prezentat acum un an la vot, fie că ne convine sau nu. Hai s-o responsabilizăm pașnic.

Edit: ca să vedeți câtă ipocrizie și câtă polarizare agresivă există în spațiul public, sunt unii care ignoră violențele sau chiar le aprobă, doar pentru că nu le convine culoarea politică a administrației bucureștene. Chiar dacă PMB a încălcat procedura de acces și a interzis abuziv accesul persoanelor (dacă se înregistraseră cu minimum 48 de ore înaintea ședinței), tot nu erau justificate violențele.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign