Bucurestii Vechi si Noi

Totuși, este clar…

14 iunie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

Dezastru într-un bloc londonez cu peste 120 de apartamente. Clădirea, construită în anii 70 și renovată în 2016 cu panouri de aluminiu tip senvis a ars ca o torță.

Odată cu ea au ars de vii zeci de oameni, cel puțin, chiar dacă autoritățile britanice nu au dat o estimare încă.

Pericolele clădirii, deținută de autoritatea locală și administrată de o firmă privată, au fost subliniate de nenumărate ori de asociația locatarilor care a avertizat că „următoarea oară când cineva va băga seamă situația acestei clădiri va fi după un eveniment major”.

Probabil în urma dezastrului serviciile secrete britanice nu vor agrea proteste masive de tip „Corupția Ucide” având ca scop schimbarea de regim la nivelul țării. Totuși, este clar că și corupția și „dezinteresul” privat au avut de a face cu incendiul masiv, așadar o mușamalizare nu este de dorit.

România are zeci de mii de blocuri construite în anii 70 și 80 care au fost sau urmează să fie reabilitate termic. Este imperativ ca autoritățile publice să verifice gradul de rezistență la incendiu al izolației, altfel „următoarea dată când vom vorbi serios despre asta va fi după un eveniment major”.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign