Bucurestii Vechi si Noi

Copii din cartier se jucau, de obicei, în intersecţii, unde era spaţiu mai mare pentru terenuri de fotbal improvizate şi alte jocuri.

13 iulie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Revenim pe dispăruta stradă Ion Ţăranu, cea care parcurgea Ecoului, Meteorilor, Arionoaia şi Salvatorului, străzi în pantă ce se aflau în locul maidanului Casei Academiei, şantier încă neterminat astăzi.
În centrul fotografiei, pe colţul intersecţiei cu str. Meteorilor, încă se mai păstrau, în 1984, case din pământ din vechiul Bucureşti; adresa lor era Meteorilor 31. În partea stângă, se vedea o parte din imobilul cu etaj din Ecoului 40.
Abia de partea cealaltă a intersecţiei se aflau case cu adresa pe Ion Ţăranu, nr. 18, 16, 14 etc. Plopul din dreapta spate marca intersecţia cu str. Arionoaia, acolo unde traseul se schimba uşor spre stânga, iar panta străzii cobora abrupt spre str. Salvatorului, spre Casa de Cultură V.I.Lenin (Palatul Bragadiru).

Copii din cartier se jucau, de obicei, în intersecţii, unde era spaţiu mai mare pentru terenuri de fotbal improvizate şi alte jocuri. Nici intersecţia din imagine nu făcea excepţie.

foto: Andrei Bîrsan (1984)

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign