Nu mai putem cu bâlciurile în București.

Nu mai putem cu bâlciurile în București. Administrația Firea, prin ARCUB și creart, toacă banii cetățenilor non-stop pe pâine și circ. Iar sunt corturi în Piața Universității (pe care Firea a promis că nu o va mai ocupa) și ca să pluseze, primăria a pus și la Piața Sfântul Anton, în centrul vechi, o scenă. Subliniam în aprilie că pentru ARCUB (centrul cultural al primăriei), s-au alocat 15 milioane euro, iar pentru CREART (centrul de artă și tradiție) aproape 13 milioane euro, sume aberant de mari, iar pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic – una dintre principalele probleme ale orașului – s-au alocat doar 6 milioane euro.

 S-a inaugurat cu mare fast pasajul rutier de la Piața Sudului, care trebuia să fie gata acum 2 ani. Ok, bine că l-au terminat. Sub hashtag-ul #rezultatepentrubucuresteni, primarul general Firea s-a mândrit cum a deblocat contractul defectuos lăsat moștenire de „administrația anterioară” (o să vedeți că nu-l menționează niciodată pe Oprescu, care a fost susținut total de PSD). Totuși, vorbim de un proiect început de altă administrație. Nu e o realizare pe bune a administrației actuale.

Concret, administrația Firea, la putere în București de peste un an, a făcut în principal doar bâlciuri, chermeze, târguri, concerte. Chestii ușor de făcut, unde se scurg extrem de mulți bani, acțiuni de imagine care îi păcălesc pe unii. Adică sigur că e ok să fie și divertisment pentru cetățeni, dar s-a depășit deja orice limită a bunului-simț, avem carnaval continuu. De problemele reale ale bucureștenilor când ne ocupăm? Hai să enumerăm câteva iarăși: poluarea, traficul infernal, lipsa locurilor de parcare, construcțiile ilegale, fațadele degradate acoperite de cearșafuri publicitare, salubritatea deficitară, nepotismele și birocrația excesivă din administrația locală (care fac orice interacțiune cetățean-autorități un coșmar), lipsa transparenței decizionale, comunicarea extrem de slabă cu cetățenii, etc.