Bucurestii Vechi si Noi

Acum e momentul să mergi să admiri și să pozezi blocurile interbelice Adriatica (stânga) și Agricola (dreapta) din Piața Națiunile Unite.

07 august 2017 [Raiden] Bucurestii noi

Acum e momentul să mergi să admiri și să pozezi blocurile interbelice Adriatica (stânga) și Agricola (dreapta) din Piața Națiunile Unite. Mesh-urile publicitare gigantice care le acopereau aproape integral au dispărut momentan și fațadele ornate de la finalul anilor ’20 au reapărut în prim-plan.

Administrația actuală a capitalei a promis Legea Fațadelor (extrem de necesară), dar doar a înființat o comisie și atât. Între timp, centrul Bucureștiului arată ca un talcioc imens, clădiri-monument (precum cele 2 blocuri din poză) au devenit simple panouri publicitare aducătoare de profit pentru șmecherii publicității stradale. Da, există oameni care fac bani frumoși din închirierea ilegală a fațadelor unor clădiri cu care n-au nicio legătură. Poliția Locală (aflată în subordinea primarului) recunoaște că ce se întâmplă e ilegal, dar nu se autosesizează.

Avertisment: cadrele metalice atașate violent de fațadele istorice sunt încă acolo, deci nu se știe când sau dacă vor reveni mesh-urile. Profită acum!

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign