Bucurestii Vechi si Noi

Cartierul Primăverii …

08 august 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie
de Constantin Gheorghe

Ce silă mi-e de idioți! Cartierul Primăverii nu a fost niciodată interzis! Eu unul nu țin minte asta. În ziua în care a venit Nixon-cazat pe undeva, pe la Vilele Lac, eram pe Primăverii, la intersecția cu actualul Eliade, fost dracu mai știe cum, ceva nume rusesc, parcă, la un prieten al tatălui meu, care locuia într-o căsuță veche, din cele construite în interbelic, zona fiind și cartier popular, cu mulți funcționari publici, cu case construite cu credit imobiliar. Era o casă doar parter, nu foarte mare, vreo trei camere, dacă țin bine minte, cu o grădiniță în față, acoperită cu iederă, și un gard din zid, cu portiță din fier forjat.

Nu m-a întrebat nimeni de sănătate, deși băieții erau prezenți în forță. Singura măsură de ”securitate” erau geamurile dinspre stradă ale caselor de pe Primăverii închise. Atât. Puteai să hoinărești pe străzile alea cât doreai. Ceea ce și făceam, în studenție aveam o prietenă, medic rezident la ”Parhon”, și de acolo am bătut cartierul ăla în voie.

Am avut, o vreme, și biroul în zonă. Ceea ce era un cartier frumos, intervențiile postbelice fiind minime, și extrem de bine făcute, a ajuns acum un coșmar. Da, acum este interzis! La câți agenți de pasă sunt acolo, îți taie pofta de plimbare. Intervențiile sunt oribile. Cazemate din beton și sticlă. Mizerie cât cuprinde. Case care așteaptă să se prăbușească. Pute a bani murdari, a nesimțire și a aroganța îmbogățitului de revoluție. E un cartier respingător, lipsit de orice farmec.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign