Bucurestii Vechi si Noi

Ce ziceți de logo-ul câștigător?

29 august 2017 [Raiden] Bucurestii noi, Editorial

[LOGO CENTENAR] Pentru că sigur n-ați dormit în așteptarea rezultatului, ăsta-i logo-ul sub care se vor desfășura în 2018 manifestările dedicate centenarului Marii Uniri din 1918, evenimente pentru care se vor cheltui bani publici cu toptanul, evenimente esențiale pentru noi toți, nimic nu e mai important.

La concursul organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale s-au înscris 3 agenţii din România, Pastel, FCB Bucharest şi BrandNew, care au propus 13 identităţi vizuale. În prima etapă, juriul format din experţi din minister (care or fi ăia și ce îi recomandă?), a Uniunii Agenţiilor de Publicitate, International Advertising Association (uitați aici site din 2000: www.iaa.ro), ai Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii (se ocupă cu studiul interdisciplinar al fenomenului vizualității în Universitatea București) şi ai UNARTE a analizat propunerile şi a ales. În a doua etapă publicul a ales online logo-ul preferat, cu pondere de 25% în media finală. Și s-a ales până la urmă logo-ul ăsta. Se numește „Hora” și e creația FCB Bucharest. Câteva observații:

1. E o inepție să scrii „100 România”, induci impresia că România a fost creată în 1918, lucru total fals. În 1918 s-au alipit niște provincii, dar România ca stat independent există din 1877, iar în 1881 s-a consfințit denumirea, odată cu proclamarea regatului.

2. Putea fi un logo pentru platforma România 100 a lui Cioloș.

3. Tricolorul e inversat în cazul cifrei 1, deci bravo specialiștilor pentru ignorarea unei erori elementare.

4. „1918-2018, sărbătorim împreună” – ăsta e sloganul sau ce? E o platitudine, o banalitate înfiorătoare. Cea mai agenție creativă, wow.

5. Font-ul cu care scrie „România” e luat de pe www.dafont.com?

6. Se putea obține un logo mult mai ok și cu personalitate pe www.fiverr.com

Cum am mai spus, era mai bine să avem o celebrare simbolică, fără exagerări, mult mai demnă. Dar n-avem lideri și politicieni demni, deci opțiunea iese din discuție. Avem în schimb bani de cheltuit și contracte de dat. Va fi delir naționalist-patriotard tot anul viitor. Priorități.

Ce ziceți de logo-ul câștigător?

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign