Bucurestii Vechi si Noi

Câte toalete publice există în București? Câte dintre ele sunt funcționale? Câte dintre cele funcționale nu sunt focare de infecție?

13 septembrie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

 

Nu, nu ne referim la cabinele alea din plastic pe care le vedem pe la festivaluri. Ne referim la construcții pe bune, care să deservească pe termen lung cetățenii. Și avem infrastructură!

În interbelic s-au construit toalete publice prin oraș iar rămășițele lor se mai văd încă pe alocuri. Au funcționat chiar și în comunism. După 1990 s-au părăginit, au devenit extrem de murdare în lipsa mentenanței și au fost demolate sau închise, în cazul din urmă umplându-se de maldăre de gunoaie.

În poză e toaleta publică din anii ’30 din spatele sediului Primăriei Capitalei, pe Splaiul Independenței. Desigur că e închisă.

Dacă ai nevoie la toaletă când ești în oraș, trebuie să plătești eventual consumație la o cafenea, să intri la McDonald’s sau să folosești un zid sau un boschet. Atâtea opțiuni! Autorităților locale nu le-a păsat să reactiveze vechile toalete publice, care puteau fi lejer igienizate și modernizate. Primarii (general și de sectoare) nu sunt interesați de problema asta, că ei nu circulă pe jos.

Nivelul de civilizație al unui oraș se vede și la capitolul facilități publice oferite cetățenilor/pietonilor. Dar cât timp autoritățile locale au agendă proprie, nu a cetățenilor, vor arunca banii pe proiecte inutile, nu-i vor folosi pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign