Bucurestii Vechi si Noi

Într-o plimbare pe una dintre cele mai spectaculoase străzi din cartier, pe Puţul cu apă rece, pe la mijloc, cam în dreptul vechii fabrici de pâine Steagu Roşu…

04 septembrie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Într-o plimbare pe una dintre cele mai spectaculoase străzi din cartier, pe Puţul cu apă rece, pe la mijloc, cam în dreptul vechii fabrici de pâine Steagu Roşu, puteai vedea cum se desprindea o mică buclă, o străduţă care înconjura pe toate părţile un petic de case; astfel putem descrie scurta stradă a Inundaţiei, ce primise o denumire deloc întâmplătoare, întrucât se afla într-un punct de minim al străzii principale, acolo unde, pe vremuri, se tot strângeau apele de ploaie. Asflatarea străzii Puţul cu apă rece ocolise acest colţişor, lăsând la iveală pavajul din pietre de râu al vechiului oraş.
Bucla străzii oferea zonei acel aspect specific cartierelor rezidenţiale liniştite, cu numeroase fundături şi case ferite de agitaţia cotidiană.
Nu făcea excepţie de la regulă nici această vilă neoromânească de la nr. 8, aflată chiar pe buza cotului str. Inundaţiei. Urmărind planurile vremii, am descoperind că era cea mai impozantă de pe străduţă.
Totuşi, blocul interbelic masiv, al cărui spate se vedea în depărtare, în dreapta, domina orizontul; se afla pe str. Al. Orăscu, la nr. 29.

Mulţumim, Adina Mirea, ce a locuit în acea vilă, pentru imaginea rară color!

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign