Bucurestii Vechi si Noi

Un efect psihologic propagandistic…

08 septembrie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

Ca parte a efortului disperat de ideologizare anti-comunistă, poporul liber poate să viziteze astăzi palatul prezidențial din bulevardul Primăverii și să se uite la robinetele suflate cu aur ale cuplului Ceaușescu.

Așa un efect psihologic propagandistic au acele baterii aurite că mintea simplă zice „ia uite domnle ăștia aveau robineți de aur și noi muream de foame!”

Lăsând la o parte faptul că nomenclatura avea intr-adevăr o locuință mai mare și un salam comestibil pe masă, să crezi că un robinet aurit e culmea inegalității arată cât de mică e viziunea oamenilor din ziua de azi.

În primul rând că se găsesc mărțișoare aurite de dimensiuni considerabile la 20 de lei pe tarabe. Dar mai important este că față de nomenclatura comunistă, cleptoclatura de astăzi are fantastic de mult mai multe resurse în uz personal. De la yacht-uri la apartamente în mai multe orașe sau stațiuni de top la vile și colecții de mașini, un grup extrem de mic de cetățeni care a făcut bani din furtul resurselor naturale, din inginerii financiare, din căpușarea statului, din situații de război, din exploatarea oamenilor săraci sau din punerea piață a unor produse chestionabile (dacă nu chiar letale) deține 99% din bogăția Pământului.

Și mai mult de atât, acești super-bogati, inclusiv cei de pe la noi din România, nu numai că au tot, dar au învățat nonșalant să își ascundă bogățiile prin paradisuri fiscale, prin asociații și fundații și fonduri de investiții din Hong Kong, de săracii bogați apar în fața camerelor de filmat cu un Logan și un costum prăpădit.

Ca să nu arate lumea spre ei să spună că, vai, au robinete aurite! În resort-ul construit la Chamonix.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign