Bucurestii Vechi si Noi

Vrem #maimultverde?

08 septembrie 2017 [Raiden] Bucurestii noi

[PRIORITĂȚI] Ca de obicei, administrația Gabriela Firea (PSD-ALDE) se ocupă de lucruri relevante pentru cetățeni. După ce a eficientizat și igienizat transportul în comun de și-au lăsat toți șoferii mașinile acasă și s-a împrospătat aerul din oraș, Primăria Capitalei își încununează succesul: 34 de stații de tramvai vor fi acoperite cu verdeață.

Am glumit, sperăm că nu v-am păcălit prea tare. Nu,administrația Firea nu face proiecte cu impact real asupra îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, ci se ține de exerciții de imagine și acțiuni de suprafață, menite să ia ochii celor care nu au pretenții de la administrația locală. Dacă vrea un proiect inedit și care să ne impresioneze, doamna Firea poate să facă eforturi astfel:

• să repare și să igienizeze refugiile din stațiile de tramvai, multe sunt în paragină, nici măcar o bancă nu ai să stai
• să reducă timpul de așteptare prin regândirea fluxului de tramvaie și ajustarea lui la Bucureștiul lui 2017, nu al lui 1990
• să afișeze orarul tramvaielor în stații, ca în orașele vestice cu ai căror primari se pozează zâmbind în vizite
• să igienizeze tramvaiele, unele dintre ele sunt cocine pe roți
• să educe populația să se comporte ok în tramvai, nu avem nicio campanie în acest sens
• să introducă aer condiționat în toate tramvaiele, vara e insuportabil să călătorești cu tramvaiul, sunt cuptoare în toată regula
• să aibă grijă să fie tratament egal din partea controlorilor pentru toți călătorii
• să construiască mai multe stații intermodale de legătură directă cu metroul (ca la Crângași sau Basarab)
• să unifice titlul de călătorie RATB cu cel de la metrou

Lista nu e exhaustivă, mai adăugați voi în comentarii ce ar trebui să facă PMB și nu face.

Oare când au mers doamna Firea sau primarii de la sectoare ultima oară cu tramvaiul pe bune în București? Nu doar ei singuri, pentru poze în presă. Vedeți, cât timp oamenii ăștia cu funcții mari sunt total deconectați de la viața zilnică a cetățenilor, nu vor înțelege în veci că, de exemplu, pe cetățeni îi doare undeva dacă apare vegetație pe stațiile de tramvai. Firea crede că vegetația de pe acoperișul refugiilor (întreținută și în sezonul rece și în cel cald, cică) se va pune la numărul infim de metri pătrați disponibili pentru fiecare cetățean.

De asemenea, asociația („societatea civilă”) pe care o ridică Firea în slăvi că a venit cu ideea nu are website, nici Facebook, nimic, niciun proiect.
Ce să vezi, PMB a aprobat imediat proiectul unei asociații dubioase, în timp ce proiecte relevante și utile sunt respinse pentru că entitățile care le propun nu o susțin pe Firea. Nu lauzi administrația? Nu pupi proiecte aprobate.

Vrem #maimultverde? Hai să nu mai retrocedăm aiurea spații verzi, să nu mai permitem betonarea și construirea pe spațiile verzi, să plantăm mai mulți copaci, să îngrijim spațiile verzi existente, să toaletăm frumos vegetația, etc. Așa se face treaba, doamna Firea, nu cu Alessandra Stoicescu, fosta Dvs. colegă de la trustul Intact, la un PR stunt jenant.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign