“LIONS 100- ROMÂNIA 100” – Concert caritabil la Ateneul Român,  în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere

 

Sâmbăta 14 octombrie a.c., cu începere de la ora 19, la Ateneul Român, va avea loc concertul caritabil aniversar “LIONS 100 – ROMÂNIA 100”, organizat de către Lions District 124 România în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere.

Evenimentul de sâmbătă se înscrie în programul Sight First II al Lions Club International și marchează  100 de ani de existență Lions la nivel mondial, 100 de ani de activitate neîntreruptă în slujba comunității. Suma care va fi colectată din sponsorizări și donații asociate evenimentului va fi direcționată către achiziționarea de ochelari pentru copiii cu probleme de vedere, din cadrul campaniei de screening oftalmologic sponsorizată de Lions. În cadrul programului, prin utilizarea aparatelor Welch Allyn Spot Vision Screener achiziționate de către Lions District 124 România, pot fi investigați anual peste 50.000 de copii pentru depistarea precoce a  diverselor tipuri de afecțiuni ale vederii.

Concertul se bucură de participarea unor oaspeți de seamă din mediul  academic și cultural, din zona de afaceri și mediul științific și este onorat de distinși ambasadori și reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

Momentul artistic de excepție va avea ca protagoniști nume mari ale scenei românești: soprana Daniela Vlădescu, tenorul Lucian Corchiș, alături de Symphactory Orchestra condusă de maestrul Tiberiu Soare, care vor interpreta arii și fragmente din repertoriul de muzică clasică, atât vocală cât și instrumentală și canțonete italiene celebre.

Cea mai mare organizație de voluntariat din lume, Lions Club International are în prezent un număr aproximativ  de 1.450.000 membri, din care 1.330 în țara noastră, reuniți în 65 de cluburi asociate Districtului 124 România.

Cluburile Lions din întreaga lume desfășoară activități pentru ajutorarea persoanelor cu deficiențe de vedere, contribuie la sprijinirea educației persoanelor cu diabet, susțin programe pentru tineret, programe pentru îmbunatățirea mediului, ajută la construcția de case pentru persoane cu handicap. Acțiunile Lions se îndreaptă și spre susținerea tinerilor talentați, cu rezultate bune la învățătura, implicați în activități realizate în sprijinul comunității.