Bucurestii Vechi si Noi

Si uite asa, lectia Colective nu are treaba cu noi, ci cu ”ei”, doar cu ei.

31 octombrie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi
de Tudor Dumitrascu

Incendiul s-a produs…ca na, se mai intampla… bai dar spitalele!!! Bai, cum se poate asa ceva!!! Bai dar Arafat… dar Banicioiu… si Piedone si toti ticalosii de politicieni! Lacrimi, durere si revolta impotriva un sistem macinat de coruptie, minciuna si nepasare.

Ce reconfortant.

La doi ani dupa, exista in toate marturiile si pozitiile o extrem de interesanta disfunctie pe care nimeni nu o realizeaza in rezumatul de mai sus. Sunt patron de bar si tin asta in stomac. Dupa doi ani, inca analizam urmarile dezastroase ale unei calamitati exact ca si cand aceasta ar fi fost naturala. Ca la cutremur. De ce n-am fost pregatiti, de ce medicii, de ce s-au dat autorizatii… Exact ca-n Mexic unde scoala a cazut peste copii din senin. Sunt patron de bar si-mi tremura curul daca un client se impiedica de un prag. Pentru ca am praguri. Si pentru ca barul nu este un buncar antiatomic prevazut cu sectie de reanimare la subsol si cu pereti vopsiti cu azbest. Este un bar intr-o casa veche de 120 de ani. Poate sa ia foc? Normal ca da, cu toate autorizatiile de pe planeta. Stii de ce nu ia?

Pentru ca sunt eu acolo. Aproape non stop. Si-mi tremura curul la fiecare client care se impiedica de un prag. Pentru ca da, am praguri. Si scari. Si un milion de potentiale probleme atunci cand se aduna multa lume pentru care nu pot sa las responsabil pe nimeni. Pentru ca nu ma lasa stomacul. DAR MAI ALES FRICA.

Dupa 2 ani niciun influencer, dar absolut nimeni, nu intreaba de ce nu erau acolo patronii. Macar sa verifice incasarile. Dupa doi ani n-am citit nici macar un rand despre ce s-a intamplat cu ei. Si am citit tot ce a ajuns la mine pe feed. Doar despre Banicioiu. Erau misto tipii, toata lumea buna din Bucuresti ii stia. Cool, hip, prea cool ca sa mai asiste la un evenimet ultra aglomerat. Cu intrare libera intr-una dintre cele mai importante seri din industrie, a doua dupa revelion ca si asteptari de aflux si incasari. Nicio vorba despre ei. Dimpotriva, chiar compasiune. Toate analizele ii ocolesc, nu e deloc cool sa vorbim nasol despre ai nostri. Complicitatea asta a societatii civile doar nu pune in cuvinte ceva de genul ca ”ti se putea intampla si tie”! Ei nu exista ca vinovati in constiinta publica pentru ca nimeni nu-i aminteste. Sunt scutiti, erau niste baieti buni, exista vinovati mult mai suculenti. Si uite asa, lectia Colective nu are treaba cu noi, ci cu ”ei”, doar cu ei. Cu politicienii.

In 2015, in primavara a inebunit anaf-ul. S-au dus in Vama sa caute bonuri fiscale si s-au umplut de oua pe parbriz si de muie de la poporul liber si tanar. Cumva acelasi popor care in noiembrie a iesit sa acuze coruptia pentru ce se intamplase in Colective? Cum sa fie acelasi, vorba aia, n-are cum!

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign