Bucurestii Vechi si Noi

Pe Calea Văcăreşti, se afla Cinema Tomis, fostul Cinema Alexandru Sahia (între ’51-’63), fost Izbânda (în perioada interbelică).

21 noiembrie 2017 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

Fiecare cale cu cinematogaful ei… Calea Dudeşti avea Cinema Flacăra, Călăraşii aveau Arta, pe 13 Septembrie era Lira, iar Rahova, Moşilor şi Griviţei aveau mai multe.
Aici, pe Calea Văcăreşti, se afla Cinema Tomis, fostul Cinema Alexandru Sahia (între ’51-’63), fost Izbânda (în perioada interbelică).
Aici, în clădirea de la nr. 19-21, a funcţionat, la etaj, şi Directia Cinematografiei, unde se afla si o sală de proiecţii. Capacitatea sălii propriu-zise a cinematografului era de 476 locuri.
Revenind la imagine, construcţia era uşor retrasă din aliniament, însă adăpostea în spate o grădină de vară. Chiar lângă, în stânga, se vedea colţul gardului de la Restaurantul Unirea. Peste drum de cinema, era o curte care se împărţea între un atelier de jaluzele şi sediul unei „cooperative mobilă şi tapiţerie”. În depărtare, abia se vedea Piaţa Căuzaşi, şinele de tramvai străbătând până la următoarea staţie intersecţiile străzilor Măcin, Nicolae Jigniţa, Haiducul Bujor, Negru Vodă şi Labirint. Fotografia a fost luată de pe colţul intersecţiei cu str. Mămulari.
Am mai prezentat o imagine, cea a dl. Vartanian, din zona cinematografului: https://goo.gl/RnMpks

foto: Paul Filip (anii ’70), din arhiva personală Cartierul Evreiesc

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign