Bucurestii Vechi si Noi

Acum 51 de ani habar n-aveau autoritățile bucureștene cum să luminițe de sărbători, uite ce sărăcie era pe Magheru!

13 decembrie 2017 [Raiden] Bucurestii in istorie

Acum 51 de ani habar n-aveau autoritățile bucureștene cum să luminițe de sărbători, uite ce sărăcie era pe Magheru! Anul ăsta, administrația Firea ne-a procopsit cu motive tradiționale din plin: ie, clop, ștergar și altele. E bine că e mai multă lumină pe bulevard, că poate vede lumea ce jalnic arată spațiile pietonale, pentru că Primăria iubește mașinile, nu oamenii.

 

 

Fix acum jumătate de secol, în 1966, luminile de sărbători de pe b-dul Magheru erau ceva mai austere decât avem pretenția să le vedem în epoca actuală și se rezumau la niște siluete luminoase generale de brazi prinse de stâlpi. Vederea asta e din zona blocurilor ONT/Eva spre Cinema Patria.

Se observă un bulevard Magheru cu aspectul de dinaintea cutremurului din martie 1977, când aici s-au prăbușit mai multe blocuri. Reclama de neon de la Cinema Patria (azi închis și imobilul în paragină) a fost o emblemă a Bucureștiului până prin anii ’90.

De asemenea, nu se vede silueta Hotelului Intercontinental de la Universitate pe fundal, clădirea asta urmând să apară abia la începutul anilor ’70.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign