Bucurestii Vechi si Noi

Mașina Timpului 9 x Buc x 90s [bis]

11 ianuarie 2018 [Raiden] Semnalari Culturale

Începem 2018 cu Mașina Timpului (episodul 9) și mai dăm o tură prin Bucureștiul anilor ’90, ne-ați spus că vreți să veniți, mai ales cei care n-au ajuns data trecută.

» Miercuri, 24 Ianuarie de la 20:00 la unteatru explorăm un deceniu recent pe care aproape cu toții l-am prins, dar poate n-am văzut atent cum s-a schimbat orașul. Un oraș ieșit dintr-un regim totalitar care îl distrusese în anii ’80, în tranziție spre a deveni o capitală europeană în prag de mileniu III.

» Afectat de evenimentele din 1989, Bucureștiul a primit o lovitură și la mineriadele din 1990. Centrul civic, proiect măreț al vechiului regim, lăsase coloși de beton care au înghețat neterminați într-un decor postapocaliptic. Bucureștiul anilor ’90 părea distopian mai ales în fostul cartier evreiesc, demolat în grabă cu doar câțiva ani mai devreme. În același timp, piața liberă își făcea simțită prezența, iar comerțul lua direcții cu care oamenii nu erau obișnuiți. Mergem pe maidane, terenuri virane, până-n centru și-n alte locuri să descoperim o etapă-tampon a Bucureștiului pe care o trecem cu vederea de obicei, pentru că încă-i prea recentă.

————————–————————–————————–—-

Suport voluntar: 15 lei

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul: T H E N O W . trecutul la prezent
Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/unteatru

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile sunt limitate și se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2018 . Designed by: Livedesign