Mai rare sunt plimbările de seară prin cartierul nostru dispărut…

O calmă imagine interbelică, realizată de binecunoscutul Nae Ionescu, înfăţişează aerul patriarhal al vechii străzi în urcare Bradului (Brumărel), colţ cu Bravilor.
Pentru cei care sunt familiarizaţi cu aceste locuri, poate că li se va părea ciudată prezenţa casei din dreapta. Era poziţionată de-a curmezişul, îngustând astfel strada, şi avea pe faţadă o reclamă pentru un atelier de încălţăminte. Făcea parte din Bucureştiul secolului al XIX-lea, din vremea când Dâmboviţa şerpuia natural printre deluşoarele „comunei”. Acel imobil a fost demolat, cel mai probabil, în preajma anilor ’50, regularizându-se astfel strada.
Imobilul de pe colţ, se afla la adresa Bravilor 15, fiind o clădire apărută recent, la acea vreme.
În planul al doilea, imobilul de 2 etaje de la intersecţia cu str. Pitagora, iar în ultimul plan, capăt de perspectivă, o locuinţă parter de la intersecţia Căii Văcăreşti cu Brumărel / Bravilor; acel imobil a fost mai târziu supretajat.
În prezent, tot ce apare în imagine a fost demolat şi amplasat în perimetrul Bibliotecii Naţionale de azi. Intersecţia din planul al doilea, de sus, ar fi pozişionată fix în centrul planului bibliotecii.

foto: Nicolae Ionescu (1928)

sursa: ouatib.blogspot.ro

sursa- Cartierul Evreiesc