Bucurestii Vechi si Noi

ISTORIA NU SE ȘTERGE, SE ASUMĂ, pentru a învăța din greșeli.

16 mai 2018 [Raiden] Bucurestii vechi

Primăria poate demola fântânile de la Unirii, acestea nefiind în lista monumentelor istorice. Nu, nu e nevoie de consultare publică pe tema asta, aprobarea cetățenilor a venit implicit, odată cu alegerea Gabrielei Firea primar general și a programului ei de administrație în 2016. E important de menționat că proiectul „modernizării” fântânilor era aprobat dinainte ca Firea să devină primar.

Asta nu înseamnă că ceea ce face administrația Firea nu e o mutilare a centrului capitalei și o ștergere a istoriei. Fix cum regimul Ceaușescu a demolat ce era înainte acolo, așa demolează acum administrația Firea ce a făcut regimul Ceaușescu. Fântânile de la Unirii, așa anacronice pentru anii ’80 cum sunt (grație motivelor neoclasice), așa gigantice, la o scară mult prea mare, reprezintă o etapă din istoria Bucureștiului. ISTORIA NU SE ȘTERGE, SE ASUMĂ, pentru a învăța din greșeli.

Administrația Gabriela Firea șterge cu intenție istoria capitalei. După schimbarea denumirii Parcului Herăstrău în parcul Regele Mihai I și redenumirea unei jumătăți din șoseaua Kiseleff bulevardul Regele Mihai I, acum s-a pus pe reconfigurarea fântânilor de la Unirii, după ce administrația anterioară, a lui Sorin Oprescu, le simplificase deja prin distrugerea unor ornamente.

E grav că nu există un răspuns al populației față de acțiunile inutile și costisitoare ale Primăriei București. Responsabilii trebuie trași la răspundere, Bucureștiul nu e tarlaua lor.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign