Bucurestii Vechi si Noi

Locuri de parcare pentru… șoferii de mare bun simț…

16 mai 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Revin, mereu și mereu, la obsesia mea cu trotuarele, cu pietonii și cu mașinile… la cele parcate anapoda mă refer. Este o temă cel puțin repetitivă, dar nu am ce face, pentru că șoferii bucureșteni continuă să blocheze trotuarele, trecerile de piatoni și stațiile RATB cu mașinile parcate pe unde le vine mai la îndemână, organele însărcinate cu aplicarea legii continuă să nu facă nimic pentru a elibera trotuarele, iar eu continui să cred că orașul ar trebui să fie în primul rând al oamenilor și nu al mașinilor.

De altfel, nici nu prea avem de ales, dacă noi, bucureștenii, vrem să supraviețuim ca specie, fiindcă în orașul nostru sunt deja înscrise în circulație peste 1,3 milioane de mașini, iar alte 500 de mii tranzitează zilnic Capitala. Iar, anul trecut, au mai venit și o puzderie de rable, pardon, mașini la mâna a doua, în urma desființării timbrului de mediu.

Și revin la obsesia mea, aceea că trotuarele trebuie să fie pentru pietoni. Mai deunăzi, în plin centrul Bucureștiului, la intersecția dintre strada Arthur Verona și Bulevardul Magheru, tânărul din imagine și a tras mașina de-a curmezișul pe trotuar, lăsând doar câțiva centimetri, nicicum un metru cum zice la carte, pentru pietoni.

Dacă, pentru unii dintre tinerii care ieșeau după ce se adăpaseră la izvorul sacru al culturii la „Cărturești”, a fost relativ ușor să se strecoare și să sară prin strunga îngustă lăsată de către amabilul automobilist, pentru doamnele mai în vârstă sau care veneau de la cumpărături cu sacoșele în mâini, a fost un adevărat chin.

Două doamne în etate, care se sprijineau una pe cealaltă, mergând anevoie, erau cât pe ce să cadă din cauza tânărului plin de bună creștere și respect pentru prevederile legale și a mașinii lui. O altă doamnă a beneficiat, fără voia ei, de o tonifiere neașteptată a musculaturii brațelor, umerilor și spatelui, ridicând cât de sus putea sacoșele încărcate, pentru a se putea strecura prin trecătoare.

Când l-am fotografiat pe tânărul domn și limuzina lui parcată cum scrie la lege… să nu parchezi, desigur, șoferul a devenit arțăgos și m-a întrebat de ce fac poze? I-am explicat că se află pe domeniul public și că a încălcat legea blocând trotuarul. Abia după această discuție de o profunzime abisală, a dat agasat din umeri și a catadicsit să-și mute cazanul cu patru roți.

Din nou, nici un brav organ nu a intervenit pentru a-l sancționa pe contravenient… la cele de ordine mă refer, bineînțeles… adică cele două poliții locale care au atribuții în zonă, cea a Municipalității și cea a Sectorului 1, și Poliția Rutieră! Iar noi, pietonii, privim neputincioși cum, zi de zi, trotuarele, trecerile de pietoni și stațiile RATB se transformă în locuri de parcare gratuite pentru șoferii de bun simț…

sursa-http://bucurestifm.ro

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign