Bucurestii Vechi si Noi

Mașina Timpului 8 x Uranus

14 mai 2018 [Raiden] Semnalari Culturale

Mașina Timpului oprește la „Salutări din Uranus!”, expoziția-eveniment cu fotografii, desene în creion și acuarelă din vechiul cartier Uranus, imagini nemaivăzute până acum, inaugurată în aprilie la The Grand Avenue în cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Tematica prezentării e în ton cu expoziția: poze vechi refăcute din același unghi în prezent.

✁————————-————————–————-

„Casa Republicii și bulevardul Victoria Socialismului se vor înscrie printre cele mai de seamă ctitorii ale epocii noastre, mărturie peste timp a muncii pașnice a unui popor liber, stăpîn pe destinul său, constructor eroic al socialismului și comunismului.”

Asta spunea propaganda ceaușistă în anii ’80, când o cincime din București pica sub lama buldozerelor pentru a face loc celui mai megalomanic proiect de transformare urbană din istoria României: noul centru civic. Războiul declanșat de regimul Ceaușescu împotriva orașului vechi a mutilat și a marcat ireversibil capitala. Al 8-lea episod din Mașina Timpului aduce la lumină orașul dispărut acum 30 de ani și uitat de noi toți. Hai și tu să explorezi un București care a fost odată! Descoperă cum a fost ștearsă istoria capitalei în cartierele Izvor, Uranus, Antim și Rahova, vezi transformări fundamentale despre care nu prea se vorbește și schimbă-ți percepția despre zona Casei Poporului (Palatul Parlamentului).

✁————————-————————–————-

Suport voluntar: 15 lei

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul: Cartierul Uranus și T H E N O W . trecutul la prezent
Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/uranusdisparut

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile sunt limitat și se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

 

 

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign