Bucurestii Vechi si Noi

Catedrala Mântuirii Neamului, etapa iunie 2018.

18 iunie 2018 [Raiden] Bucurestii noi

 

S-a început lucrul la turle și a fost deja adusă structura cupolelor (depozitată la baza construcției). Pentru prima oară se văd lucrări la „micul Vatican” – piața în formă de cruce din fața Catedralei și posibil la clădirile care vor borda această piață. Pentru cei neinformați care cred că vorbim doar despre biserica asta gigantică, trebuie să știe că ea vine la pachet cu un complex de clădiri, toate dispuse de jur-împrejur. Patriarhia Română (conducerea BOR) se va muta aici când se vor finaliza lucrările. Va fi o adevărată fortăreață.

Observați ce mici par acum blocurile optzeciste masive de 10 etaje din stânga, de pe Calea 13 Septembrie. Cel mai frumos pentru cei care locuiesc acolo va fi când vor suna clopotele gigantice ale Catedralei de peste drum.

Cum onorează Bucureștiul memoria unui cartier dispărut sub lama buldozerelor ceaușiste acum 35 de ani, Cartierul Uranus? Prin ridicarea unei construcții la fel de ceaușistă precum Casa Poporului: imensă, absurdă, hidoasă, incredibil de costisitoare, făcută doar pentru o castă privilegiată, în acest caz clerul.

Cel mai grav e că, deși autoritățile ar trebui să fie neutre din punct de vedere religios, ele contribuie din greu cu bani publici la Catedrala Neamului. Toate Guvernele și toate administrațiile locale bucureștene recente (ale orașului sau ale sectoarelor) au lipit nejustificat bani pe fruntea BOR în loc să rezolve problemele stringente ale capitalei. Desigur că nimeni n-are o problemă cu asta.

Interzis să dai Share acestei postări, să nu-l mâniem pe Patriarh!

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign