Bucurestii Vechi si Noi

Fântânile de la Unirii, reabilitate de Apa Nova din fonduri proprii

04 iunie 2018 Business Cover Bucurestii noi

După o perioadă destul de lungă de tăcere, primăria Capitalei a lămurit situația cu ansamblul de fântâni din zonă Pieței Unirii. Acestea vor fi reabilitate de Apa Nova din fonduri proprii.

„Intervențiile sunt de amploare, de la instalații la ornamente, din considerente ce țin de uzură fizică. Nu se demolează fântânile integral, ci doar porțiuni din zidurile de îmbinare. Starea de degradare permite reținerea în nouă lucrare a cel mult 10% din partea placată”, spun oficialii Apa Nova.

Bugetul alocat de companie, în valoare de 7 milioane de euro, acoperă renovarea tuturor celor 17 fântâni din centrul Capitalei.

Conform datelor primite de la Apa Nova, procesul include repararea sau refacerea pereților laterali ai fântânilor, care includ ornamente și elemente arhitecturale, dar și înlocuirea instalațiilor, echipamentelor, luminilor, camerelor tehnice, placărilor, mozaicurilor, și a altor elemente arhitecturale ori ornamentale din interiorul fântânilor perimetrale.

Primărie spune că starea de degradare a construcțiilor este avansată, întrucât de mai bine de 30 de ani aceste fântâni nu au fost renovate în totalitate, ci doar au avut loc intervenții punctuale. Amânarea lucrărilor ar fi condus la costuri de refacere și mai mari, că să nu mai vorbim despre impactul unor contructii de acest fel într-o zonă ultracentrala a Capitalei.

Din cauza uzurii fizice avansate, se poate reține în nouă lucrare cel mult 10% din partea placată. Zidul de îmbinare dintre fântâni va comporta lucrări de demolare deoarece tehnologia care va fi inclusă în fântână din cadrul noului proiect impune existența unei suprafețe plane neobturată de pereți.

Lucrările ar trebui să se termine în septembrie

Lucrările sunt realizate în perioada mai – septembrie 2018, iar alimentarea cu apa a fântânilor se va întrerupe în acest interval de timp, urmând a fi reluată după finalizarea lucrărilor.

De asemenea, există posibilitatea că traficul să fie restricționat temporar pe banda 1, în funcție de lucrările desfășurate.

Apa Nova București va efectua aceste lucrări în cadrul unui program de investiții din fonduri proprii, în valoare de 7 milioane de euro, în baza obligațiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Municipiului București.

sursa-https://www.businesscover.ro/

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign