Bucurestii Vechi si Noi

Aici este astăzi şantierul abandonat al ansamblului „Cântarea României” din Bd. Unirii (fost Victoria Socialismului), aflat lângă Biblioteca Naţională şi clădirea nouă a Teatrului de Operetă „Ion Dacian”.

10 iulie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

O reală surpriză pentru mine (cred că şi pentru dvs.) să găsesc în această serie şi cadre ale străzii Cantemir (Cernişoara). Ca şi în cazul străzii Bradului, voi prezenta cele două fronturi din preajma intersecţiei cu Olteni; azi – numerele impare, mai precis de la nr. 5 până spre nr. 25-27…
După cum se poate vedea, ţesutul vechiului oraş era foarte compact aici, chiar şi apărut în mare parte pe la 1900, cu locuinţe de joasă înălţime, de tip vagon.
Strada era mult mai lungă decât s-ar crede, traversa de la vest la est mai tot cartierul, din Calea Văcăreşti, via Olteni, Ion Procopiu, Turnişor/Bradului, Florilor, Asău (Crucea de piatră), Al. Moruzzi, Nerva Traian, ajungâng până în Calea Dudeşti.

Aşa cum am mai menţionat şi în trecut, pe aici este astăzi şantierul abandonat al ansamblului „Cântarea României” din Bd. Unirii (fost Victoria Socialismului), aflat lângă Biblioteca Naţională şi clădirea nouă a Teatrului de Operetă „Ion Dacian”.

foto: Florin Leonard Slovineanu (1985)

via Annie Liebman Williams şi Titi Barbălată, foşti locuitori pe str. Olteni la nr. 76, respectiv nr. 61

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign