Bucurestii Vechi si Noi

A văzut toată lumea coșmeliile trântite de Primăria București pe trotuare în zonele contrale și numite oficial „puncte de prim-ajutor”?

09 august 2018 [Raiden] Bucurestii noi

A văzut toată lumea coșmeliile trântite de Primăria București pe trotuare în zonele contrale și numite oficial „puncte de prim-ajutor”? Avem așa:

– cabină-standard
– geam de termopan cu ramă PVC
– aparat de aer condiționat
– branding uriaș cu sigla aia celebră și genială a Bucureștiului
– stencil cu website-ul producătorului

Proiect costisitor pe bani publici, sub umbrela demersului de a ajuta populația pe caniculă. Doar că n-a prea fost caniculă vara asta, ci a plouat cu nemiluita. Ca atare ar fi interesant să zică PMB câte persoane au fost tratate în coșmeliile astea și cât a costat toată distracția.

Da, e ok să existe corturi temporare de prim-ajutor, dar să duci totul la următorul nivel, să spargi banii cetățenilor pe structuri temporare inestetice și costisitoare doar pentru a-ți alimenta furnizorii strategici, e bătaie de joc.

Mai bine s-ar ocupa PMB de creșterea calității aerului în capitală, de exemplu. Asta se face prin reducerea noxelor, deci prin reducerea traficului. Problemă complexă, sistemică a acestui oraș, pe care nicio administrație n-a dorit să o rezolve. Aerul curat crește sănătatea populației.

Vezi o coșmelie din asta pe stradă? Pozeaz-o și posteaz-o într-un comentariu la postarea asta!

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign