Bucurestii Vechi si Noi

Also, ce-s alea „fântâni urbane”?

21 septembrie 2018 [Raiden] Bucurestii noi

foto=Simfonia apei

Prioritățile administrației locale la București: a spart o gălăgie de bani publici pe refacerea fântânilor din Piața Unirii. Proiect aprobat de CGMB în timpul interimatului PNL la PMB (Răzvan Sava) și implementat de Apa Nova în mandatul Gabrielei Firea (PSD).

Fântânile de la Unirii au fost realizate de regimul Ceaușescu în anii ’80 cu sacrificarea vechii configurații a pieței. Trebuiau igienizate apoi restaurate conform planurilor originale, reprezintă o etapă din evoluția orașului. Acum avem ceva kitschos, scump și total nepotrivit. Mozaicul optzecist a fost înlocuit cu unul mult mai slab calitativ care pare a utiliza un model Versace contrafăcut. În rest, fântâni luminate colorat, wow, cine a mai văzut așa ceva? Fenomenal. Nu a existat decât un render 3D preliminar, deci publicul nu a știut ce se face acolo exact. Transparență 100%.

S-a promovat intens mai ales fântâna mare, din centrul pieței. Cică generează perdele de apă pe care se pot proiecta chestii. Face totul în afară de a decola în spațiu, aparent. Ironia e că fântâna asta e în mijocul bulevardului Unirii, arteră megacirculată de mașini. Pietonii nu au cum să ajungă să „se bucure” de fântâna mare.

Also, ce-s alea „fântâni urbane”? Că Primăria așa le zice. Deci fântânile de la sat sunt rurale sau? Și ce e aia „intrare liberă” la fântâni de pe domeniul public? Comunicare praf.

Tag-uri:
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign