Bucurestii Vechi si Noi

INTERVIU| RODICA BUNEA: ,,Trebuie să îmi trăiesc viaţa personală pentru a avea resurse ca să creez roluri”

29 septembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Rodica Bunea este un artist complet, a studiat actorie şi muzică, iar acum încearcă să se descopere şi să găsească cea mai bună variană a ei. La Opera Comică pentru Copii este una dintre piesele de puzzle a corului şi a făcut parte din lumea spectacolelor: ,,Joc şi Rock”, ,,Sunetul Muzicii”, ,,Cu Nino la Londra”. Din octombrie o veţi vedea în rolul de Doică, dar şi în corul spectacolului ,,Motanul Încălţat”, care va avea premiera pe 19 octombrie.  

Care a fost debutul tău profesional?

Am debutat în rolul Mirabelei din ,,Voievodul Ţiganilor”, la Teatrul Naţional de Opereta, în martie.

Dar prima ta apariţie pe scena Operei Comice pentru Copii?

La Opera Comică pentru Copii am debutat în spectacolul ,,Joc şi Rock”, adaptare după ,,Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, în rolul unuia dintre săteni, membru al corului – care este un personaj colectiv.

De la ce vârstă ai început să studiezi muzica?

La nivel profesionist fac muzică de patru – cinci ani, după ce am terminat facultatea de actorie la licenţă, am continuat masterul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

De ce nu ai continuat să studiezi actoria la master?

Problema este că în ziua de astăzi trebuie să îţi dezvolţi absolut toate abilităţile ca să devii un artist complet. Suntem atât de mulţi artişti, încât trebuie să devii din ce în ce mai bun şi mai complet.

Ce presupune să faci parte dintr-un cor?

Să faci parte dintr-un cor, înseamnă să faci parte dintr-o echipă, să înţelegi ce înseamnă o echipă, să asculţi linia fiecăruia şi să înţelegi că nu eşti solist. Este important să înveţi să nu te pui pe tine în prim plan.

Ce înseamnă pentru tine Opera Comică pentru Copii?

Opera Comică pentru Copii este o poartă foarte importantă ce mi s-a deschis. Înseamnă prima şansă pentru mine cu adevărat de a începe să mă dezvolt în proiecte profesioniste pe scenă. Este o bucurie foarte mare să ştii că faci spectacole pentru un public atât de tânăr, ce cu toţii ştim că trebuie educat şi îndrumat spre astfel de spectacole.

Vei face parte din spectacolul ,,Motanul Încălţat”, cum decurg repetiţiile?

Repetiţiile sunt pline de energie, haioase şi stresante din când în când, dar atmosfera este una de bucurie. Toată lumea lucrează din suflet pentru acest spectacol, ne dorim să iasă cât mai bine.

Care este morala acestui spectacol?

Dacă ai un vis şi lupţi îndeajuns de mult, îl vei împlini.

Îţi aminteşti un moment din cariera ta artistică în care ai vrut să opreşti timpul?

Sincer, cred că am vrut să se oprească timpul în primii ani de facultate, când studiam actoria. Atunci aveam posibilitatea să încerc şi să descopăr. Dar un moment mai concret în care aş fi oprit timpul este perioada în care am lucrat la spectacolul ,,Trei surori” de Cehov. Pe mine mă pasionează foarte mult Cehov, este o lume ce poate părea plictisitoare, banală sau prea monotonă, dar mesajul lui este cât se poate de  autentic.

 Care a fost cea mai importantă lecţie cu care ai plecat din facultate?

Legat de meserie, ar fi că un artsit cu adevărat împlinit este un artist generos, modest şi că trebuie să înveţi să lucrezi în echipă – dăruieşti şi primeşti. Legat de viaţă, că există viaţă şi dincolo de teatru. Când spun asta, mă refer  la faptul că am fost o persoană foarte încrâncenată în a face acestă meserie şi mi-am neglijat viaţa personală, iar acum încerc să găsesc un echilibru. Trebuie să îmi trăiesc viaţa personală pentru a avea resurse ca să creez roluri.

Ce îţi oferă acestă meserie?

Bucurie. Dacă n-aş fi fost fericită ca fac acestă meserie, n-aş mai face-o.

 

Interviu realizat de Andrada Popa

Foto arhivă personală

 

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign