Bucurestii Vechi si Noi

Nino a ajuns pe meleagurile Târgoviştei

09 septembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Nino a plecat în călătorie prin România şi s-a oprit la 79 de km de Bucureşti, mai exact la Târgovişte, chiar în plină sărbătoare, când oraşul petrecea Zilele Cetăţii Târgovişte. Parcul Chindia a fost animat de mascote, iar atmosfera de carnaval atrăgea cât mai multă lume. În faţa Turnului Chindia, construit de Vlad Ţepeş, unde se spune din moşi-strămoşi că sub construcţie se află mormântul lui Dracula, s-a amenajat un amfiteatru.

Încă de la repetiţiile pentru sunet, scaunele au început să se ocupe….pentru câteva secunde am simţit că m-am teleportat într-un amfiteatru antic, când toata lumea mânca şi bea în timpul spectacolului. Dar să revenim la călătoria lui Nino cu trenul dorului şi la spectacolul lui – ,,Cu Nino în România’’, în regia Irinei Slate.

Nino este unul dintre personajele create de Opera Comică pentru Copii, este cel care îi învaţă pe cei mici, prin prisma călătoriilor lui cele mai interesante lucuri. Spectacolele sale sunt chiar lecţii de cultură generală, iar Nino (Matei Chioariu) este un profesor excelent, care a interacţionat pe tot parcursul spectacolului cu publicul. Lecţia pe  care am ascultat-o vineri la Târgovişte, am ascultat-o cu sufletul, poate pentru că soarele îmi bătea atât de tare în ochi, încât am fost nevoită să îi închid şi să-mi deschid sufletul în faţa orchestrei care a acompaniat spectacolul. Nino, alături de Doruleţ, au oferit publicului informaţii preţioase, spuse cu drag şi dor, despre ţara noastră, despre România şi artiştii consacraţi de care ne este dor, dar au lăsat în urmă un testament artistic, creaţii muzicale specifice României, din genuri diferite: balada lui Ciprian Porumbescu, ,,Hora Staccato’’ şi ,,Hora Mărţişorului’’ ale lui Grigoraş Dinicu, ,,Mult ma-ntreabă inima’’ a lui Tiberiu Brediceanu… . Îmbrăcat în haine tradiţionale româneşti, Nino şi-a îndeplinit scopul în Târgovişte, fiecare spectator a plecat acasă cu o ,,pietricică preţioasă” pe care o vor adăuga în bagajul cunoştinţelor.

Nino a cântat şi ne-a încântat, dar a plecat într-o altă călătorie, pe alte meleaguri ale ţării noastre, dar mereu se va întoarce acolo unde îl duce dorul – acasă – la Opera Comică pentru Copii.

Articol realizat de Andrada Popa

Foto Facebook Opera Comică pentru Copii

7 septembrie 2018

Distribuția:

Nino: Matei Chioariu

Solistă: Rodica Anghelescu

Orchestra Operei Comice pentru Copii

Dirijor: Alexandru Ilie

Vioară: Constantin Mirea, Anca Sinaci, Emilia Botezatu

Violă: Ana Maria Nicolae

Violoncel: Emese Achim

Contrabas: Iustin Carp

Flaut: Petra Pană

Clarinet: Bogdan Anton

Oboi: Cristina Cincan

Fagot: Mihai Boboiescu

Nai: Amalia Capruci

Pian: Andreea Archip

Corn: Petru Șfabu

 

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign