Bucurestii Vechi si Noi

„Terasa” lui Constantin Abăluță, spectacol-lectură la Teatrul Dramaturgilor Români

28 septembrie 2018 Andrei Slavuteanul

Uniunea Scriitorilor din România și Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, organizează luni, 1 octombrie 2018, de la ora 13:00, un spectacol-lectură cu “Terasa” de Constantin Abăluță, în cadrul proiectului “Un dramaturg azi”. Reprezentaţia va avea loc în prezenţa autorului, la sala “Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, iar intrarea este liberă. Totodată, în cadrul evenimentului vor lua cuvântul Olga Delia Mateescu, Horia Gârbea – directorul Teatrului Dramaturgilor Români și Radu F. Alexandru.

Urc şi Cob sunt personajele principale ale piesei “Terasa”, interpretate de actorii Valentin Corneanu şi Nicu Rotaru, sub regia lui Felix Crainicu. Fiecare personaj este convins că îşi va găsi fericirea în locul pe care celălalt încearcă să îl părăsească: Urc vrea să ajungă pe terasa de pe care Cob tocmai a plecat pentru a ieşi în lumea din care vine Urc. Se întâlnesc la jumătatea drumului, vorbesc, se ceartă, sunt tachinaţi de liftul care trece gălăgios pe lângă ei, dar la care ei nu au acces, iar când fiecare ajunge în capătul de jos sau de sus al scărilor, după caz, constată că lumea celuilalt nu i se deschide. Vor reuşi ei oare, într-un final, să ajungă la “iarba mai verde” de pe partea cealaltă?

Peste 40 de volume de poezii, proză şi dramaturgie poartă semnătura lui Constantin Abăluţă, multe dintre poeziile sale fiind traduse, de-a lungul timpului, în limba franceză.  De asemenea, piesa “Terasa” (La Terrasse – traducere de Carl Norac și C. Abăluță) a fost prezentată într-un spectacol-lectură la “Théâtre de la Tête Noire” în oraşul Saran (Franța). Lectura a fost dirijată de regizorul Didier Kerckaert, cu actorii Jean-Pierre Duthoit și Luc Sameille în distribuţie.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign