INTERVIU| IONELA MANI: ,,Mi-am dat seama că trebuie să munceşti foarte mult, căci talentul nu este de ajuns”

Ionela Mani este una dintre solistele vocale ale Operei Comice pentru Copii. Am invitat-o la o disctuţie prietenoasă şi am descoperit un om împlinit, care şi-a îndeplinit cel mai mare vis, acela de a cânta în lumina reflectoarelor. Ionela este o persoană credincioasă şi caldă, iar publicul Operei Comice pentru Copii cu siguranţă o cunoşte din rolul Maicii Stareţe din ,,Sunetul Muzicii”, personaj cu care are foarte multe în comun.  De asemenea, Ionela Mani va fi Doica în ,,Motanul Încălţat”, spectacol care o să aibă premiera pe 19 octombrie.

La ce visai în copilărie?

Visam să ajung cântăreaţă, de când eram copil cântam în oglindă. În clasa a V-a mi-a fost descoperit talentul de către profesoara de muzică, am fost solista ansamblului ,,Drăgaicile”- înfiinţat de această profesoară. În clasa a IX-a am am fost admisă  la liceul de muzică şi am continuat studiile muzicale la Conservator.

Care este cel mai dificil lucru în meseria de solist vocal?

Pentru mine cel mai dificil este să fac faţă emoţiilor. Înainte de a intra pe scenă am emoţii foarte mari, dar după ce intru pe scenă mă liniştesc.

Eşti Maica Stareţă din ,,Sunetul Muzicii”, ce ai în comun cu acest personaj?

Sunt o persoană căreia îi place să dea sfaturi, să îi ajute pe ceilalţi când sunt într-o situaţie dificilă şi sunt o persoană credincioasă.

Dacă ai fi Maica Streţă ce l-ai ruga pe Dumnezeu să schimbe la lumea în care trăim?

Mă rog pentru sănătatea tuturor oamenilor şi animalelor. Îmi doresc foarte mult să existe iubire şi pace.

În ,,Motanul Încălţat” vei fi Doica, de acest personaj cât eşti de aproape?

Încerc să mă apropii cât mai mult de acest personaj, Doica este bona din zilele noastre. Iubeşte copiii, la fel de mult pe cât îi iubesc şi eu, este o persoană protectoare…. mi se potriveşte foarte bine acest personaj.

De ce ar trebui să vină cei mici să vadă ,,Motanul Încălţat”?

Pentru că este un spectacol plin de energie, muzica este foarte frumoasă, chiar dacă este puţin mai grea şi decorul este unul de basm.

Cu ce provocări a venit acest spectacol pentru tine?

Să mă descopăr mai mult pe mine, ca artist.

Ce ai descoperit?

Că pot face faţă cu brio oricărui personaj şi tuturor provocărilor. Fiecare pesonaj pe care l-am abordat până acum a fost  diferit, atât din punct de vedere vocal, dar şi din punct de vedere al energiei şi personalităţii.

Care este cea mai importantă lecţie pe care ai învăţat-o despre tine prin muzică?

Mi-am dat seama că trebuie să munceşti foarte mult, căci talentul nu este de ajuns. Nu poţi face faţă doar nativ, trebuie să munceşti.

Cum este să te adresezi unui public ca cel al Operei Comice pentru Copii?

Este puţin mai dificil să te adresezi copiilor, cei mici sunt sinceri. Pe copii nu îi poţi minţi, trebuie să îi capitvezi şi să îi convingi.

Cum descrii Opera Comică pentru Copii?

Opera Comică pentru Copii este locul unde eu m-am descoperit ca artist, ca om. Este locul care mă ambiţionează, mă face să concurez cu mine şi să îmi doresc să fiu din ce în ce mai bună pe plan profesional.

Interviu realizat de Andrada Popa

Foto arhivă personală