Bucurestii Vechi si Noi

Primăria Sectorului 5- între găselniță financiară și ideal

30 octombrie 2018 Dumitru Alexandru Filimon Evenimente

FOTO: Daniel Florea – pagină oficială de facebook

A fost publicată o stire despre faptul că Primăria Sectorului 5 a Capitalei, condusă de Daniel Florea va scoate un ziar lunar cu un tiraj de până la 100.000 de exemplare. Detalii aici: http://www.inprimarie.ro/index.php/2018/10/29/edilul-zero-daniel-florea-vrea-sa-se-faca-mogul-media-pe-banii-locuitoriilor-sectorului-5/?fbclid=IwAR3X3OtB7sOt5XtHNoijTJFfIGuyr19HhNbLiK1w7fdkEZXliTjvSlxP3-o. Știrea nu este scrisă chiar de cea mai isteanță mână, însă faptele rămân fapte.

O asemenea faptă nu poate să rămână nepedepsită. Cu toate că primarul Daniel Florea urmărește cel puțin teoretic binele comun al cetățenilor acestui sector, ce se remarcă printr-o ineficientă acută imaginație politică(evenimentele recente devenite virale dovedesc acest lucru) dublată de episoade ludice de exorcizări cu masele, are dese inițiative unilaterale de a conduce administrativ Sectorul 5, el pare că locuiește în alt sector, poate chiar în afara Bucureștiului. Fără malițiozitate, distanța dintre realitate și primar se pare că câstigă proporții augmentate de imaginație.

Un nou ziar de acest tip cu specific managerial românesc nu poate decât să îngroape și mai mult jurnalismul sau scriitura bună de PR a unor condeie istețe care pot să aducă plus valoare și primarului și cetățeanului. Măcar Daniel Florea putea să ne promită un jurnalism de calitate oferit de stat. Cam așa păcatele sale politice ar putea fi reduse și remediate în online-ul românesc unde a debutat cu un halou jenant de lider provincial și auto-închipuit providențial.

Poate ne înșelăm și în cele din urmă, jurmalismul românesc va fi salvat de Florea, o floare a Sectorului 5 ce nu vede neghina din propria curte. Să fim optimiști…mai e puțin din Centenar. Până atunci ne bucurăm de un București întotdeauna suprarealist între găselniță, născocire romantică și ideal politic promiscuu.

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign