Bucurestii Vechi si Noi

La noi orice minune ține trei zile…?!

07 noiembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi
Foto: Mircea Apostolescu
Când eram copil, auzeam foarte des de la cei mari o vorbă de duh: „La noi, orice minune ține trei zile”! Rostită de cele mai multe ori cu năduf, mai rar cu amuzament, această formulă ilustra faptul că toate lucrurile bune pe care regimul de atunci le făcea durau puțin, fiind, apoi, pervertite și transformate, de cele mai multe ori în ceva neplăcut.
Ei bine, astăzi, alergând prin parcul Herăstrău, mi-au venit pe limbă aceste vorbe cu tâlc din copilărie.
Foto: Mircea Apostolescu
În august anul trecut, după ani de zile de luptă cu mentalitatea celor de la CFR și de la Ministerul Transporturilor, Primăria Capitalei construia, în sfârșit, o pasarelă pietonală între cele două maluri ale Lacului Herăstrău.
Aflată chiar în zona podului de cale ferată din Parcul Herăstrău, pasarela a apărut în urma ultimului accident mortal petrecut pe calea ferată, în vara anului 2016. După ce un biciclist neatent a fost lovit de tren pe pod, CFR a baricadat cu grinzi de beton căile de acces pietonale, dar oamenii au continuat să folosească podul CFR, escaladând obstacolele, cu biciclete, cu copii, chiar cu copii mici în cărucioare.
Foto: Mircea Apostolescu
Într-un final, în august anul trecut, după ce  Ministerul Transporturilor și CFR au reușit să iasă din paralizia decizională și au dat acordul, Municipalitatea a construit pasarela, spre folosul bicicliștilor, alegătorilor și al tuturor acelora care se plimbă pe malul Herăstrăului.
Astăzi, la puțin mai mult de un an de la construirea pasarelei, nu se știe din ce motive, pasarela a fost demontată și înlocuită cu o improvizație făcută dintr-un ponton plutitor și părți din pasarela demontată, așezate într-un echilibru precar.
Foto: Mircea Apostolescu
De ce a fost stricată o lucrare care abia dacă avea un an și vreo două luni vechime? Ce soluție urmează a fi adoptată? Cât timp va dura acel provizorat nesigur? Sunt întrebări la care vom încerca să aflăm răspunsuri de la specialiștii Primăriei Capitalei…

sursa-bucurestifm.ro

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign