Bucurestii Vechi si Noi

Primăria Capitalei vrea să cumpere Restaurantul „Burebista” cu 2500 euro/mp!

24 noiembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General (CGMB) se află un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului de preempțiune la cumpărarea clădirii fostului restaurant „Burebista”, de pe strada Batiștei.
Liderul grupului USR din CGMB, Roxana Wring, a declarat că prețul de 1.250.000 de euro, însemnând 2500 de euro/mp, ar fi exagerat, deoarece clădirea este încadrată în clasa întâi de risc seismic și proprietarul nu poate desfășura nici un fel de activitate comercială, în acea locație.
Viceprimarul general al Capitalei, arhitectul Tomnița Florescu a explicat că fostul Palat al Funcționarilor Publici ai Primăriei Capitalei este cea mai frumoasă clădire AtrDeco din București. Ridicată între anii 1931-1932 de către doi mari arhitecți celebri. Clădirea ARCUB de pe strada Batiștei nu ar putea fi consolidată în lipsa acestui spațiu de 450 de metri pătrați care ar fi urmat să fie cumpărat, a afirmat Florescu.
În context, trebuie menționat faptul că cei 450 de metri pătrați se află, practic, la subsolul clădirii fostului Palat al Funcționarilor Publici ai Primăriei Capitalei din strada Batiștei în care a funcționat ARCUB.
Acest subsol a fost vândut că spațiu comercial de către Primăria Sectorului 2, care îl primise în administrare, dar nu ar fi avut dreptul să vândă imobilul.
După vânzare, în spațiul respectiv a funcționat Restaurantul „Burebista”. Acesta a fost închis după adoptarea legii care interzice funcționarea unităților de alimentație publică și a sălilor de spectacole în clădirile cu bulină roșie.
Proiectul de hotărâre a fost respins cu voturile consilierilor municipali ai PNL și USR. În schimb, consilierii municipali au aprobat de principiu cumpărarea altor două clădiri monument istoric, situate pe Bulevardul Regina Maria, respectiv pe strada Sofia.

sursa-bucurestifm.ro

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign