Bucurestii Vechi si Noi

STB SA va derula o campanie de informare despre noul Regulament de transport

29 noiembrie 2018 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Amenzile contravenţionale aplicate călătorilor frauduloşi re anunţîn mijloacele de transport în comun sunt aliniate Legii 92 din 2007, privind serviciile de transport public local, precizează Societatea de Transport Bucureşti, că, totodată, că, în perioada următoare, va derula o campanie de informare şi îndrumare a călătorilor, în scopul înţelegerii şi acomodării cu noul Regulament de transport.

„În urma semnării Contractului de delegare a serviciului de transport între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADITPBI) şi Societatea de Transport Bucureşti – STB SA, tarifele de călătorie au rămas neschimbate, iar amenzile contravenţionale sunt aliniate conform Legii nr. 92 din 10 aprilie 2007 (Legea serviciilor de transport public local, n.r.), privind serviciile de transport public local. Astfel, în cazul în care un călător este surprins de controlori că circulă fără a avea asupra sa un titlu de călătorie valabil şi validat, el poate achita pe loc 50 lei. Aceasta este contravaloarea suprataxei, care este un titlu special de transport şi îi conferă călătorului dreptul de a continua călătoria respectivă până la staţia de destinaţie. Dacă nu achită suprataxa, călătorului fraudulos i se va întocmi proces-verbal de contravenţie. În acest caz, amenda este de 500 de lei, cuantum stabilit prin Contractul de delegare, conform Legii nr. 92 /2007”, subliniază STB SA într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Conform reglementărilor privind contravenţiile, în termen de 15 zile, cel sancţionat poate plăti jumătate din amendă la direcţia sau compartimentul de încasare a taxelor şi impozitelor locale din cadrul primăriei localităţii unde contravenientul îşi are domiciliul.

În ceea ce priveşte obligativitatea validării cardurilor de către toţi deţinătorii, inclusiv de către posesorii de abonamente sau beneficiarii de gratuităţi, STB SA precizează că aplicarea măsurilor de sancţionare se va face numai după ce toţi beneficiarii acestor tipuri de card vor intra în posesia lor şi numai după ce vor fi informaţi corespunzător şi se vor familiariza cu funcţionarea sistemului automat de taxare.

„Totodată, STB SA precizează că politica să nu este aceea de a sancţiona călătorii frauduloşi, ci de conştientizare a publicului asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului în comun în Bucureşti. Vor urma şi alte măsuri care vor crea condiţii civilizate de transport şi vor dovedi ataşamentul STB SA faţă de clienţii săi”, se mai arată în documentul citat. AGERPRES

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign