Bucurestii Vechi si Noi

Piaţa Rosetti in anul 1939.

07 ianuarie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii vechi

Foto: anul 1939.

Piaţa Rosetti şi Bdul Carol I, iar în dreapta după clădirea de pe colţ (imobilul Avântul) se află imobilul Clubul/Sindicatul Ziariştilor de arh. Berindey cu cinema City.
În stânga, imobilul Casei Imobilelor Ieftine, Bdul Hristo Botev, nr. 1 (imobil amplu renovat în anii 2015-2016, prin anul 1960 în imobil a funcţionat Institutul de Studii şi Proiectări în Agricultură) construit (pe terenul cedat „Societăţii Imobilelor Ieftine” de către „Societatea Politehnicii” care avea în proprietate acest teren şi terenul de vizavi, de pe colţul cu strada Tudor Arghezi şi pe care îşi va construi o clădire care va adăposti mai târziu şi un cămin de fete) după planurile arh. Virginia Andreescu-Haret.
Apoi, imobilul „Astra Română”, de pe colţul Bdului Carol I cu Bdul Hristo Botev (numit până în anul 1948 Bdul Domniţei apoi i s-a dat actualul nume de Bdul Hristo Botev în amintirea zonei locuite în secolul al XIX-lea de revoluţionari bulgari, printre care s-a aflat şi Hristo Botev), imobil construit în anul 1925 după planurile arh. Paul Smărăndescu şi devenit sediul unei întreprinderi de comerţ exterior în anii 70-90.

Sursa foto: Facebook, Bucureştiul secret.
de Belkine Gabriel
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign