Din patrimoniul industrial bucureștean în paragină

Din patrimoniul industrial bucureștean în paragină: fosta Filatură de Lână Pieptănată București (FLPB) de pe șoseaua Vergului, la marginea cartierului Pantelimon. Clădirea e imensă, în poză e prinsă doar intrarea cu o formă remarcabilă. Construită în anii ’60-’70, e acum în degradare, cazul majorității fabricilor și uzinelor care formau industria bucureșteană în trecut. Toată zona e în cădere liberă, plină de foste clădiri industriale semiprăbușite, în paragină sau transformate în altceva.

Azi FLPB adăpostește o spălătorie auto (care a spoit superficial în maroniu și alb partea unde activează) și spații de joacă și organizare de evenimente pentru copii. Mare parte din imobil e nefolosită.

Distrugerea industriei locale bucureștene după 1990 și decimarea accelerată a patrimoniului industrial, eșecul de a face conversii inteligente în cazul unor ansambluri de clădiri care ar putea fi reintegrate în viața orașului sunt minusuri grave ale Bucureștiului. Nici administrația locală, nici cetățenii nu par interesați de subiectul ăsta, așa că starea de fapt va continua o perioadă, cel mai probabil.