Bucurestii Vechi si Noi

Gabriela Firea: Am identificat 800 de gropi, în București

14 martie 2019 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii noi

Edilul șef al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, în cadrul comandamentului de primăvară, că cea mai importantă problemă, după sezonul de iarnă și după deszăpezire, o reprezintă gropile din carosabil.
Au fost inventariate de către Administrația Străzilor și Poliția Locală, cu ajutorul cetățenilor, 800 de gropi. Dintre acestea, s-a intervenit, deja, în cazul a 600 de gropi.

Gabriela Firea a făcut apel la primăriile de sector să semnaleze și alte gropi, care eventual nu au fost identificate. Același apel este valabil ei pentru cetățeni, care pot semnala gropile la telverde 0800 800 868.

Cât privește reînnoirea marcajelor rutiere, aceasta nu se poate face decât într-un ritm foarte lent, deoarece licitația lansată de către Administrația Străzilor, în anul 2017, este încă blocată de contestații, a afirmat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a mai făcut apel la operatorii de salubritate pentru a acorda o atenție mai mare programelor de curățenie. Și intervalul orar de ridicare a gunoiului este un subiect ce va trebui discutat. Pentru a hotărî dacă deșeurile menajere trebuie ridicate pe timpul nopții sau dimineața devreme, astfel încât să nu fie deranjați cetățenii și nici să nu fie blocat traficul, la orele de vârf, a mai anunțat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a mai cerut ca mijloacele de transport vechi, tramvaie și troleibuze, să fie igienizate, și revopsite la exterior, pentru a avea un aspect plăcut.

Primarul general Gabriela Firea a mai anunțat că, pentru 100 de clădiri, se află în lucru documentațiile necesare refacerii fațadelor. Alte 7 clădiri sunt deja în lucru, a mai spus edilul șef.
Primăria Capitalei a semnat un acord cu reprezentanții Universității București, acord privind descărcarea arheologică, consolidarea, refacerea fațadei și refacerea acoperișului clădirii istorice a Universității, a anunțat Gabriela Firea.

sursa-bucurestifm.ro

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign