Bucurestii Vechi si Noi

Prin Bucuresti. [8]

10 iulie 2019 Dan Rosca Bucurestii vechi

Casa Barbu Slătineanu și hotelul Imperial de pe Calea Victoriei, văzute din dreptul grădinii Ateneului cca 1872 (fotografie de Franz Duschek).

BUCUREȘTI, cca 1930.
O privire spre str. Edgar Quinet, din fața Cercului Militar.

BUCUREȘTI, 2017.
Intersecția Căii Moșilor cu str. Sfânta Vineri.

BUCUREȘTI, 1877.
Instalalațiile de toaletă moderne, prevăzute cu rezervor de apă (tip „W.C.“), care reprezentau un lux, se ieftiniseră, deoarece se fabricau și în țară.

Calea Văcărești văzută dinspre podul Timpuri Noi (foto Cristian Popescu, 25 februarie 1985). În centrul imaginii este o clădire cu etaj, care avea la parter un magazin fero-metal iar dincolo de el era bufetul Azuga (pe colțul cu strada Viorele). Pe acest traseu circulau troleibuzele liniei 95, către Piața Reșița (cartierul Berceni). Șinele de tramvai din prim-plan se îndreptau spre strada Lânăriei. Zona a fost demolată în primăvara anului 1987 (din cartea „București arhipelag”, editura Compania 2007).

 
Strada Lizeanu aproape de intersecția cu strada Reînvierii (București sectorul 2). Tramvaiul liniei 16 este oprit în stație, iar în dreapta se văd șinele care merg spre depou (postare de pe Tramclub, anii *90).
Strada Petricani aproape de intersecția cu strada Constantin Beiu (sectorul 2, zona ștrandului Tei, cu aproximație anul 1978). Casele din stânga au rămas, doar centrul de pâine a fost demolat în anii *90.
(postată de Elena Ungureanu pe grupul România Nostalgică, 23.02.2019)
[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2019 . Designed by: Livedesign