Cum se distrau românii de Revelion în perioada lui Ceaușescu: „A trebuit să le dau câteva kilograme de carne ca să mă pot duce la munte”

De la Scornicești la Soveja sau la Cluj, cuvântul Tovarașului despre marile realizări nu lipsea nici în trecerea dintre ani, când tinerii români dădeau carne la schimb pentru un loc la o cabană.

Înainte de 1989 Revelionul în altă parte decât casă era destul de rar. Poate doar cei norocoși aveau șansa să ajungă la un restaurant sau la o stațiune montană. Pentru români, Anul Nou ere perioada mult așteptată a anului. Aceștia luau cu asalt galantarele pentru a se înfrupta din ”bunătățile comuniste”: crenvurștii, carnea, portocalele erau considerate un produs de lux la vremea aceea.

„Ne mulțumeam cu puțin, dar nici nu știam altceva. Nu e ca azi când tinerii știu atâtea și văd atâtea. O baterie de vin era 100 de lei. Eu aveam 2 800 de lei. Eram si eu tânăr și voiam sa ieș la restaurant unde puteam să mă simt și eu bine. Oricum la 10 închidea. Ne mulțumeam cu atât de puțin”, poveștește Doru Agafiței

Tinerii de la oraș se strângeau de cele mai multe ori într-un apartament unde sărbătorea fiecare cu ce are: vin spumant în loc de șampanie, salată bœuf, cafea procurată pe sub mână și casete de muzică piratate.

Detalii aici. 

Detaii foto sursă: Fototeca online a Comunismului, Fotografia #M017 – Revelion 1988