Bucurestii Vechi si Noi

DESCOPERĂ AMAZONIA LA OPERA COMICĂ PENTRU COPII

23 februarie 2020 Bucurestii Vechi Si Noi Semnalari Culturale

Diminețile în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii de weekendul trecut au fost o adevărată aventură prin ,,Amazonia” și-un prilej de a descoperi lumea fascinantă și misterioasă a junglei! Spectacolul imaginat de Cătălin Milea și Sumeia Ananda amintește cât de profundă este relația omului cu natura, care coexistă într-o armonie perfectă.

 Într-un decor exotic, cu copaci imenși și flori încântătoare, publicul este cuprins de povestea Amei, o fetiță de nouă ani, care pornește într-o călătorie inițiatică prin pădurea amazoniană.

 Dintr-un sat aflat în mijlocul pădurii, Ama urmărește o  Pasăre Colibri și ajunge să se rătăcească. Dar căutarea drumului spre casă o învață pe micuță să asculte semnele pe care i le oferă natura. Mama Natură îi vorbește pe tot parcusul călătoriei și îi scoate în cale vietăți care o întâmpină cu inima deschisă și învățături prețioase.

Pasărea Colibri o sfătuiește să țină de fiecare dată cont de intuiție și să asculte de glasul inimii. Șarpele cu clopoței o învață pe Ama să se strecoare fără a fi auzită, iar după ce se asigură că fetița a înțeles povața sa, îi învită pe copiii din public la un exercițiu de dicție. De asemenea, delfinul roz, delfinul de Amazon, îi iese bucuros în cale fetiței și îi spune să se bucure de fiecare moment. Când se lasă seara, Ama este întâmpinată de o Bufniță care îi luminează calea spre casă și o ajută să își învingă frica de întuneric.

Domnul Broască devine personajul preferat al copiilor, cântă și aplaudă alături de ei și reușește să îi captiveze în explorarea Amazoniei. Până la finalul spectacolului Mama Natura i-a vorbit Amei doar prin semne, iar când aventura ei inițiatică a fost împlinită, Mama Natură  i-a înfățișarea unei frumoase Zeițe.

,,Amazonia”, în premieră la Opera Comică pentru Copii, este un spectacol interactiv, cu pilde, cântece și personaje colorate alături de care copiii se bucură să descopere lumea nevăzută a junglei.

Articol realizat de Andrada Popa

Foto: Facebook Opera Comică pentru Copii

 

[addtoany]
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign