Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Parcul Coltea

15 ianuarie 2010 Alexandra Matei Cauze si convingeri

Parcul Coltea este unul dintre cele mai noi spatii verzi din Bucuresti,denumit impropriu “parc”, dar reusind sa imbunatateasca imaginea uneia dintre cele mai importante piete ale capitalei.

Ceea ce intereseaza este ca, in pofida accesibilitatii ridicate datorate zonei centrale, este foarte rar frecventat si nu este utilizat in scopul pentru care a fost creat.

Aflat pe unul din colturile intersectiei, este un spatiu deschis, limitat pe numai doua laturi – de Ministerul Agriculturii si Spitalul Coltea. Vizual, singurul lucru care i se poate reprosa sunt limitele existente, care nu sunt tratate (inca) similar: diferentele de culoare ale cladirilor si cladirea in constructie sunt departe de a scoate spatiul in evidenta; mai mult, prin designul realizat se doreste chiar mascarea, la nivelul strict al utilizatorului acestui spatiu, a limitelor, prin crearea unei limite artificiale reprezentata de vegetatia inalta.

     

Este unul dintre putinele locuri din zona centrala care isi mentine un aspect ingrijit,favorizat de designul simplu si de mobilierul urban unitar,  de buna calitate.  In aceasta privinta, locurile de stat jos au o dispunere  singulara  – in sensul ca nu pot gazdui intalnirea unui grup – , iar amplasarea face dificila utilizarea lor in special vara si iarna (vara sunt in soare, iar iarna descoperite in fata vantului).

La nivel functional, aleile largi  propun o deplasare alternativa prin acest spatiu,iar designul le face usor de folosit de catre persoanele cu dificultati de deplasare, in pofida diferentei de nivel. 

    

    

Astfel, in pofida imaginii foarte bune, locul este folosit in special ca spatiu de trecere; exista uneori oameni care se opresc pe banca; exista uneori activitati care au loc (singurele de care stiu a se fi petrecut sunt teatrul in aer liber si experimentul National Geographic); …dar foarte rar.

In definitiv, “what attracts people most it would appear, is other people” (William H. Whyte), iar acest spatiu,desi dispune de cadrul necesar, nu se remarca prin activitati/evenimente care sa mentina atentia asupra sa.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign