Palatul Societatii Actiunea Economica a Romaniei

27 februarie 2010 Lucian Vasile De Atunci si de Acum

Palatul Societatii Actiunea Economica a Romaniei

(click pe poza pentru marire)

Imobilul de pe bulevardul Nicolae Balcescu a fost ridicat la inceputul anilor 20 (finalizat in 1925), fiind una din primele constructii inalte de pe viitorul bulervard-simbol al arhitecturii interbelice bucurestene. Arhitectul este Leon Silion, de origine evreu, iar stilul cladirii este neo-romanesc.

Tot ce stiu – legat de destinatia sa – este ca palatul a fost ridicat pentru Societatea ”Actiunea Economica a Romaniei”. La cutremurul din 4 martie 1977, si-a pierdut turnuletele din extremitati, iar acoperisul a fost simplificat substantial (mai pe larg despre acest caz a vorbit Raiden). Cu toate ca nu prea mai seamana forma de azi cu cea initala, este fara indoiala vorba de aceeasi cladire, deoarece in stanga se vede o parte din Biserica Italiana.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign