Bronsita cronica

28 martie 2010 Razvan Marius Medicina de alta data

 

           Un om care tuşeşte mereu, scuipând flegmă multă, mai cu seamă dimineaţa, are probabil o bronşită cronică, adică o inflamaţie perzistentă a pieliţii, care căptuşeşte bronchiile ( canalele aeriene din plămâni ).E necesar ca aceşti bolnavi să-şi examineze la microscop sputa ( scuipatul ), ca să se vadă dacă nu cumva bronşita e datorită microbului tuberculozei, ca să ia măsuri.Tuşind mereu, plămânii dilatându-se forţat şi frequent, îşi pierd elasticitatea, dând naştere emfisemului pulmonar.

           Tratamentul: A evita frigul umed şi rece şi mai cu seamă schimbările brusce de temperatură.Pilulele cu gudron şi Doweri.Extract de aconite 0,20, pentru 50 pilule, 6 ori pe zi.Se recomandă şi Syropul Guyot precum şi Bronchoseptot.Când bronşita cronică ia o formă acută se pun ventuze numeroase pe piept, muştar şi la oră o lingură din: infuzie de ipeca 1 gr./150 apă, acetate de ammoniac 10 gr., syr. de codein 10 gr. sau formula de la bronşita.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign