Faceti o plimbare la centrele La Pedale!

28 aprilie 2010 Luiza Pruna A-mestecate

Proiectul La Pedale , realizat  de asociatia Green Revolution in parteneriat cu Primaria Sectorului 1 cu sprijinul Administratiei Lacuri, Parcuri, Paduri ,ne invita la o plimbare cu bicicleta pe aleile parcurilor Herastrau si Kiseleff. Cele doua centre de bike-sharing s-au deschis pe 10 aprile si vor sta la dispozitia doritorilor pana in ultima zi a lunii octombrie.

Din fericire, acest proiect se bucura de succes in randul locuitorilor Bucurestiului deoarece pana in momentul de fata peste 5.500 de persoane au inchiriat biciclete in aceste centre.

Asociatia Green Revolution mai are in plan realizarea unui nou proiect de bike-sharing numit I’Velo, prin care bucurestenii vor putea sa utilizeze 400 de biciclete aflate in 3 centre de inchiriere  in Parcul Herastrau si in Parcul Tineretului.

Programul de bike-sharing „La Pedale” va functiona zilnic pana in ultima zi a lunii octombrie. Bicicletele verzi pot fi inchiriate pe baza buletinului de identitate, pentru o perioada de doua ore, iar un adult poate inchiria maximum trei biciclete, una pentru adulti si doua pentru cei mici. In cele doua parcuri din Sectorul 1, Herastrau si Kiseleff, bucurestenii au la dispozitie 150 de biciclete, urmand ca in curand numarul lor sa fie suplimentat cu inca 100. Orarul dupa care functioneaza centrele “La Pedale” este 11-19, in timpul saptamanii, si 10-20, in weekend.

“Vine foarte multa lume la centru, oameni de toate varstele, de la copii pana la batrani, chiar si pe vreme rea. Problema este ca nu sunt atenti cu bicicletele, le strica, iar trei nu au fost returnate. Nu sunt respectuosi, nu apreciaza ce facem noi aici. Singurul semn de multumire pentru activitatea noastra a venit de la doi domni care s-au oferit voluntari la reparat bicicletele avariate”, a declarat Paul Manaila, de la centrul „La Pedale” din Herastrau.

In 2009, in perioada 26 august – 15 noiembrie, in centrele “La Pedale” au fost inregistrati peste 23.000 de utilizatori, iar anul acesta primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, si-a exprimat increderea ca peste 100.000 de bucuresteni vor beneficia de acest program in 2010.

www.green-report.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign