Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

7 minciuni pe care politicienii continuă să le spună chiar şi acum

01 august 2010 Lucian Davidescu Business intelligence

Au recunoscut c-au minţit când spuneau că va fi bine. De-asta, acum e cel mai periculos moment. Li se pare că sunt – în sfârşit – sinceri şi asta le dă aripi. Dar se mint şi ne mint în continuare.

Cum minte Puterea

1. “Suntem eroi”. Cînd tragi de timp până ajungi într-o situaţie disperată, te poţi numi în multe feluri (toate neplăcute) dar în niciun caz erou. Cel mult, v-aţi sacrificat pe altarul incompetenţei.

2. “Ştim ce-i de făcut”. E o minciună sfruntată. N-aţi ştiut şi nu veţi şti niciodată. Aţi fost tot timpul cu cel puţin jumătate de an în urma realităţii. Adică aţi condus orbeşte, uitându-vă doar în oglinzi!

“…când se va produce ruptura, România va fi în situaţia de a concedia masiv bugetari, de ordinul sutelor de mii, sau de a tăia masiv din salarii şi pensii, de ordinul zecilor de procente”
Ospătar! Câte vase trebuie să spăl după doi ani cu alegeri?
22 octombrie 2009, Business Standard

3. “Ceilalţi sunt mai răi”. Pe ce bază aţi tras voi concluzia că se poate mai rău de atât? Poate vi se pare că încă n-aţi furat chiar tot.

Cum minte Opoziţia

4. “Noi suntem mai buni”. Atunci de ce nu faceţi guvernele-fantomă pe care le-aţi promis. Vă e ruşine că n-aveţi oameni competenţi? Sau vă e groază că dacă totuşi găsiţi oameni competenţi după aia chiar va trebui să-i numiţi pe posturi?

5. “Existau şi alte soluţii”. Sigur că existau, dar nu ălea de care spuneţi voi! Ajustarea bugetară care îi trebuie României este nemiloasă. În orice scenariu, vor suferi mulţi. Sigur, există şi varianta în care să fie oprite complet jaful şi risipa, însă atunci n-ar mai fi instituţii peste care să vă instalaţi şefi.

6. “Acţionăm în interesul poporului”. Ştergeţi-vă la gură, că vorbiţi cu păcat! V-aţi luat atâtea angajamente cretine că n-aţi putea să le aplicaţi fără să daţi cu ţara de gard.

Cum mint împreună

7. “Nu ne trebuie guvern tehnocrat. E nevoie de responsabilitate politică”. Aiurea, care responsabilitate? Când nu te pricepi, responsabilitatea este fix zero. Ce-ai de pierdut tu, politruc ajuns într-un post la care nici nu ar fi trebuit să visezi? Habar n-ai să-ţi faci treaba şi ţi-e teamă că alţii ştiu!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign