Mecanismul angoasei: latura afectiva a problemelor cotidiene

01 august 2010 Daniela Nataletu A-mestecate

Starea de tensiune se resimte ca una pe doua paliere – psihic si fizic. Tensiunea fizica este in special resimtita ca stare de angoasa, de panica sau sub forma unor stari de boala, de stari de apatie, etc. Latura psihica este o preocupare in legatura cu ceva care nu poate sa fie definit si care devine un alt tip de gandire ingrijorata, putem spune ca vorbim in special de o ingrijorare fata de o decizie care poate sa fie foarte diversa, cel mai adesea este vorba despre decizii amoroase sau de preocupari financiare.

Cand nu este o stare de boala apare aceasta stare de preocupare fata de relatii sau de partea financiara. In general, aceste decizii sunt usor de luat daca nu am vorbi de starea de tensiune apropiata de angoasa si panica. Rolul psihoterapiei individuale este de a evidentia starea de tensiune ca angoasa in care preocuparea pentru relatii sau finante joaca rolul unui simptom. Daca cuiva i s-ar explica ca problema lui financiara tine in special de starea afectiva si nu de starea lui psihologica aceasta ar fi foarte mirat si ar considera ca celalalt are oarece probleme si nu il intelege. De fapt si cel care se loveste de aceste probleme trezeste in anturaj senzatia ca poate sa fie rezolvata, iar senzatia generala de neputinta pe care pacientul o resimte este una aparenta. Deseori anturajul are tendinta de a-l sfatui cum sa procedeze. Aceste sfaturi trezesc in pacient o neincredere. Si el poate sa aplice, sa gandeasca si sa elaboreze oricare dintre sfaturile financiare primite la fel de bine ca si cel care il sfatuieste.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign