Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Art Deco – anii 20

30 noiembrie 2010 Sandra Ecobescu Evenimente

Les Annees Folles sau The Roaring Twenties au dat nastere unei societi extravagante si cosmopolite ce-si dadea intalnire la Paris. Moda nu mai pune accentul pe croiala ci pe culori si accesorii. Decoratiunea interioara atinge un rafinament nemaintalnit prin creatiile lui Ruhlman, Dunand si Adnet, inspirate din artizanatul japonez sau african.

Evolueaza medicina, tehnica si comunicatiile intr-un proiect de viata de o noutate radicala. Arhitectura privilegiaza formele geometrice si decorurile florale stilizate la New York, Miami si..Bucuresti. Un public obisnuit cu viata pacheboturilor de lux apreciaza cubismul si suprarealismul, merge la cinematograf si o aplauda pe Josephine Baker.

Romania se afla intr-una dintre cele mai glorioase perioade din istoria sa. Bucurestii concureaza cu Tel Aviv pentru densitatea cladirilor de stil bauhaus. Benjamin Fundoianu. Victor Brauner si Tristan Tzara vor schimba cultura lumii.

http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2010/art-deco-anii-20/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign