10 metode pentru a-i prinde pe angajaţii care te fură

19 decembrie 2010 Lucian Davidescu Business intelligence

Ştii că îţi fură cât să te treacă de profit pe pierdere. Dau vina pe clienţi, pe furnizori, pe spărgători, numai unii pe alţii nu. Iar tu ai dublat paza, ai pus camere şi ai comandat audit financiar sau tehnologic, degeaba.
furturi-magazine-romania-europa

Da, angajaţii tăi te fură şi dacă nu vrei să ajungi în faliment trebuie să-i prinzi. Reţeta:

1. Business Inteligence. Asociază graficele de productivitate şi cash-flow cu fiecare angajat. Vezi ce se întâmplă când câte unul este în concediu, cine stă peste program etc. Găseşte cauzele posibile ale fiecărei variaţii de inventar şi îngustează-le până ai un nume.

2. Investigaţie. Caută-ţi propria marfă pe piaţă. Răscumpăr-o sistematic şi stabileşte o metodă de urmărire pentru a descoperi filiera.

3. Rotaţie pe post. Hoţii au nevoie să-şi acopere urmele constant.Mută-i din post şi adu pe câte cineva nou, care să înveţe despre ce-i vorba. Nu accepta scuze de genul: doar eu post să fac asta. Interesul tău este să ştie cât mai mulţi.

4. Audit surpriză. Fă inspecţii neanunţate. În felul ăsta, hoţii nu vor avea timp să acopere cu facturi sau documente găurile din inventar.

5. Track-record. Verifică istoricul angajaţilor în afara firmei. Sună-i pe foştii patroni pentru referinţe.

6. Recompense. Premiază-i pe turnători şi promite-le confidenţialitatea. Deschide şi o linie anonimă
prin care să poţi primi informaţii

7. Aministie. Oferă-le ocazia să aducă înapoi ce au furat, cu promisiunea că nu vor păţi nimic dar că pentru restul se vor face controale severe.

8. Sistem de împrumut. Dacă vinzi obiecte de uz personal sau unelte, dă-le angajaţilor posibilitatea să ia acasă, pe semnătură, câteva modele. În felul ăsta scade tentaţia de-a fura obiecte care le sunt necesare doar o dată.

9. Screening. Verifică dacă venitul angajaţilor corespunde cu stilul de viaţă. S-ar putea ca BMW-ul ‘de la tata’ să fi fost luat, totuşi, din banii tăi.

10. Ameninţare. Nu păstra confidenţialitatea. În cazurile descoperite, fă-i hoţului cât de multă publicitate negativă poţi.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign